- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Junajted nije za Ligu šampiona, ni za Ligu Evrope – Di Marija pogodio iz kornera /video/

© AP Photo / Dave ThompsonMančester junajted
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Mančester junajted je porazom od Bajerna na Old Trafordu 0:1 (0:0) završio evropsku priču, baš kao i Sevilja, čije boje brane dvojica Srba Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović. Izgubili su od Lansa u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona rezultatom 2:1, i završili su evropsku odiseju. Angelo Fulgini je golom u 96. minutu doneo trijumf Francuzima.
Svašta se izdešavalo u Lansu u duelu Grupe B, iz koje je Arsenal prošao kao prvoplasirani tim, dok je PSV završio na drugoj poziciji, a treći je Lans.
Upravo su PSV i Arsenal remizirali u Ajndhovenu – 1:1, dok je Sevilja pala u Francuskoj, i to golom u 96. minutu, kada je Fulgini matirao bivšeg reprezentativca Srbije Marka Dmitrovića.
Lans je došao do prednosti preko Frankovskog u 63. minutu. da bi Serhio Ramos „poništio“ tu prednost, takođe iz penala i to iz drugog pokušaja. Prvi put je bivši štoper Reala bio neprecizan, ali kako je golman domaćih izašao s linije pre udarca, tako je penal ponovljen.
Ramos je ovoga puta izveo „panenku“ i Sevilja je stigla do izjednačenja. Ni bod Andalužanima ne bi bio dovoljan za plasman u Ligu Evrope, takmičenje čiji su apsolutni vladari, osvojili su trofej prošle godine u Budimpešti. Ramos je imao šansu za tri boda u samom finišu, promašio je zicer u 94. minutu, da bi na kraju stigla kazna za promašaj, nakon što je Fulgini u 96. minutu matirao Dmitrovića za konačnih 2:1.
Gudelj i Dmitrović su se tako oprostili od Evrope, dok će Lans skliznuti iz Lige šampiona u Ligu Evrope.
Kada su u pitanju dešavanja na Old Trafordu, Junajted je bio primoran da juri trijumf i da se nada povoljnom ishodu na Parken stadionu, gde su se sastali Kopenhagen i Galatasaraj. Ali, ništa od toga se nije dogodilo.
Prvo, četa Erika Ten Haga nije uspela da osvoji ni bod u dvoboju sa Bajern Minhenom, koji je i 40. uzastopnu utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona ostao neporažen, a drugo, Kopenhagen je uspeo da pobedi Galatasaraj pogotkom Leragera u 58. minutu, i time ispiše istoriju i plasira se u osminu finala Lige šampiona.
Gol odluke u Engleskoj, postigao je Kingsli Koman na asistenciju Harija Kejna u 71. minutu. Ni bod Junajtedu ne bi pomogao, čak ni za plasman u Ligu Evrope, jer je trećeplasirani tim Grupe A Galatasaraj, koji ima pet bodova. Junajted je iz šest utakmica uspeo da osvoji mizerna četiri boda uz gol-razliku 4:15, što je bilo dovoljno za poslednje mesto. Bajern je prvi sa 16 bodova, drugi Kopenhagen sa osam.
Utakmicama koje su odigrane u utorak, spuštena je zavesa na prve četiri grupe Lige šampina, od A do D. Veče je obeležio pogodak Anhela di Marije, koji je direktno iz kornera pogodio mrežu Salcburga, a na kraju su Portugalci slavili rezultatom 3:1 u Austriji, te će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.
Real Sosijedad je prvi u grupi D, drugi je Inter, dok je Salcburg u čijim redovima protiv Benfike su nastupili Strahinja Pavlović i Petar Ratkov završio učešće u Evropi.
IZ grupe C, prošli su Real i Napoli. Madriđani su maršom kroz Berlin i to posle preokreta 2:3 (1:0) zadržali maksimalan učinak 6/6 i 18 bodova, dok je Napoli trijumfom protiv Brage u Napulju 2:0 (2:0) učvrstio drugu poziciju sa 10 bodova, dok je Braga treća se četiri, Unio Berlin ima dva boda.
Grupa A
Kopenhagen – Galatasaraj 1:0 (0:0)
Mančester junajted – Bajern 0:1 (0:0)
Standings provided by Sofascore
Grupa B
Lans – Sevilja 2:1 (0:0)
PSV – Arsenal 1:1 (0:1)
Standings provided by Sofascore
Grupa C
Union Berlin – Real Madrid 2:3 (1:0)
Napoli – Braga 2:0 (2:0)
Standings provided by Sofascore
Grupa D
Inter – Real Sosijedad 0:0
Salcburg – Benfika 1:3 (0:2)
Standings provided by Sofascore
Barselona Girona - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
SPORT
Kakav to novi vetar duva u Kataloniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala