- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden potpisao: SAD izdvaja još 200 miliona dolara za Ukrajinu

© AP Photo / Evan VucciPredsednici Ukrajine i SAD, Vladimir Zelenski i Džozef Bajden, tokom sastanka u Beloj kući
Predsednici Ukrajine i SAD, Vladimir Zelenski i Džozef Bajden, tokom sastanka u Beloj kući - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je na sastanku sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim da je potpisao ukaz o izdvajanju novog paketa pomoći Ukrajini u vrednosti od 200 miliona dolara, javila je agencija Rojters.
„Bajden je na sastanku sa Zelenskim izjavio da je potpisao ukaz o dodeli 200 miliona dolara“, navodi agencija.
Bajden je, istovremeno, naveo da bi „Kongres SAD trebalo da se dogovori o izdvajanju dodatnih sredstava“ za podršku Kijevu.
Zelenski se u utorak u Vašingtonu već sastao sa senatorima i razgovarao sa predsedavajućim Predstavničkog doma Kongresa Majkom Džonsonom, nakon čega je otišao u Belu kuću na sastanak sa Bajdenom.
Poseta Zelenskog glavnom gradu SAD usledila je nakon što su republikanci u Senatu blokirali razmatranje zahteva Bele kuće za izdvajanje sredstava za Ukrajinu, Izrael i druge potrebe. Predstavnički dom takođe ne žuri da odobri odgovarajući dokument. Republikanci traže promene u pristupima bezbednosti granica, dok je Bela kuća upozorila da je ostalo još nekoliko nedelja, posle kojih će mogućnosti pomoći Ukrajini biti iscrpljene, a nema garancija za dalju podršku.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u američkom Kongresu - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
SVET
Američki Kongres odbio da odobri pomoć Ukrajini bez jasne strategije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala