- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teodosić i Topić kao pod indigom, ali je Zvezdino iskustvo nadjačalo Meginu mladost

© Foto : ABA liga / Mega / Dušan MilenkovićMiloš Teodosić i Nikola Topić
Miloš Teodosić i Nikola Topić - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu sa 98:88 u 11. kolu ABA lige, a meč je obeležio sjajan duel dvojice plejmejkera iz različitih generacija, Miloša Teodosića sa jedne i Nikole Topića sa druge strane.
Topić, igrač Crvene zvezde na pozajmici u Megi, ponovo je odigrao sjajnu utakmicu i matičnom klubu je ubacio 21 poen uz po pet skokova i asistencija.
Neverovatno, ali istovetan učinak imao je Miloš Teodosić, dok je najefikasniji u redovima Zvezde bio Nemanja Nedović sa 23 poena, uz po šest skokova i asistencija.
"Crveno-beli" su prvi na tabeli sa 10 pobeda i jednim porazom, dok je Mega šesta sa pet trijumfa i šest neuspeha.
Crvena zvezda će u narednom kolu igrati u Podgorici sa ekipom Studentskog centra, dok će Mega gostovati Splitu.
Mega je bolje ušla u večerašnji meč i u petom minutu je povela 17:10. Košarkaši Mege su održavali prednost u nastavku utakmice, a prvu četvrtinu dobili su rezultatom 27:22.
Crvena zvezda je serijom 9:0 na početku druge deonice stigla do preokreta i vođstva od 31:27. Mega je potom uspela da izjednači na 31:31. "Crveno-beli" su zaigrali angažovanije u finišu druge četvrtine, a prvo poluvreme je završeno vođstvo šampiona Srbije rezultatom 48:40.
Košarkaši Crvene zvezde su u većem delu treće četvrtine održavali vođstvo, ali je Mega u finišu ovog dela meča uspela da stigne do preokreta i povela sa 67:66. Domaći košarkaši su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom od 70:68.
Na početku poslednje četvrtine igralo se poen za poen, a Mega je u 35. minutu povela 83:80. Ekipe su se potom smenjivale u vođstvu, a Zvezda je na dva minuta pre kraja meča povela 87:85. Mega je potom napravila nekoliko grešaka, a Zvezda je poenima Luke Mitrovića i Miloša Teodosića stigla do prednosti od 92:85. "Crveno-beli" su potom sačuvali prednost i na kraju su stigli do zaslužene pobede.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala