- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlatan Ibrahimović ponovo u Milanu

© AP Photo / SpadaZlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Zlatan Ibrahimović, proslavljeni švedski fudbaler, pola godine posle objave da završava karijeru vraća se u Milan, ali u funkciji pomoćnika Gerija Kardinalea, vlasnika italijanskog kluba.
Italijanski mediji pisali su o tome da bi Zlatan Ibrahimović mogao da zameni Stefana Piolija na mestu trenera Milana, ali proslavljeni švedski fudbaler u klub se vratio sa drugačijom ulogom.
„Moja ljubav prema Milanu je uvek jaka. Povratak je bio moj san. Pomoći ću Milanu i RedBirdu u različitim oblastima“, rekao je Ibrahimović povodom povratka u italijanski klub.
Ideja je da Ibrahimović bude saradnik Kardinaleu kako u klubu tako i u kompaniji „RedBird“ čiji je fokus na Milanu i poboljšanju investicija u svetu sporta.
Pobednički duh i iskustvo trebalo bi da doprinese toj kompaniji koja u budućnosti želi da doda sportski karakter svojim poslovima.
„Kao ‘izvršni saradnik’ kompanije RedBird, Ibra će raditi sa timom koji se bavi globalnim investicijama i pomoći da se unapredi sportski portfolio cele organizacije. U Milanu biće zaposlen kao ‘senior savetnik vlasnika’. Zadatak će mu biti da komunicira kao spona između vlasništva i operativnog menadžmenta kluba, imaće aktivnu ulogu u sportskim i poslovnim aktivnostima kluba i naročito na ponovnoj izgradnji šampionskom mentaliteta Milana“, navodi se u saopštenju RedBird fonda.
Ibrahimović je igrao za Milan od 2010. do 2012. godine, a zatim se u italijanski kluv vratio 2019. godine i posle četiri godine u istom je i završio karijeru.
Zvezda i Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
SPORT
Građani bez tri zvezde i treninga izlaze na megdan Zvezdi
Spas Delev - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
SPORT
Suze zbog istorijskog oproštaja, emotivna poruka – a onda lopatom na fudbalere /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala