- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze zbog istorijskog oproštaja, emotivna poruka – a onda lopatom na fudbalere /video/

© AFP 2023 / NIKOLAY DOYCHINOVSpas Delev
Spas Delev - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Fudbaleri CSKA odigrali su poslednju utakmicu na stadionu „Bugarske armije“ i to protiv Ludogoreca koji je na kraju slavio rezultatom 1:0. Da sve bude gore u derbiju koji je trebalo da pošalje čuveni stadion u penziju došlo je do sukoba posle gola Spasa Deleva koji je slavio pogodak protiv bivšeg kluba.
Emotivno veče na stadionu „Bugarske armije“ u Sofiji pretvoreno je u pravi haos.
Čekalo se dugo na gol tokom utakmice CSKA i Ludogoreca, ali rezultat kao da je u nekim trenucima bio u drugom planu jer su navijači znali da svoj klub poslednji put gledaju na ovom stadionu jer će na njegovom mestu biti novi i moderniji stadion.
Posebno je bio emotivan transparent sa porukom „Sa generacije na generaciju“, a dirnut je bio i čuveni Hristo Stoičkov, proslavljeni bugarski fudbaler koji je u CSKA proveo šest godina.
Međutim, sve je palo u vodu kada je u 107. minutu utakmice gol za Ludogorec dao Spas Delev, bivši fudbaler CSKA, koji je odlučio da svoj gol i proslavi, u čemu je kako se ispostavilo mnogo pogrešio.
Tri godine je Delev igrao za CSKA, dok je u Ludogorecu od prošle sezone. Odluka Deleva da ode ispred najvatrenijih pristalica domaćina i slavi pogodak prouzrokovala je potpuni haos.
Nekoliko navijača ljutito je uletelo na teren, a sam gest toliko je isprovocirao pristalice CSKA da su još veći problem napravili ljudi koji su sa legitimacijama stajali iza gola.
Neko od njih je bacio loptu na fudbalere gostiju, a onda je još jedan bacio ni manje ni više nego lopatu za sneg. U opštem metežu jedan fudbaler je dohvatio lopatu, a onda slučajno udario člana delegacije koji je pao na teren.
Posle velikog haosa utakmica se igrala sve do 115. minuta, a onda je konačno stavljena tačka.
Federiko Gati - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
SPORT
Ima najmanje dva razloga da ne bude na Novakovoj strani, ali...
Vladimir Ivić - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
SPORT
Istorijski rezultat srpskog trenera u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala