- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijski rezultat srpskog trenera u Rusiji

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVladimir Ivić
Vladimir Ivić - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Srpski trener Vladimir Ivić ostvario je veliki rezultat sa Krasnodarom jer je pred zimsku pauzu u ruskom šampionatu zadržao prvo mesto i držaće ga u najmanju ruku do marta kada se takmičenje nastavlja. Krasnodar je do toga stigao tako što je savladao CSKA rezultatom 1:0 i to golom u 90. minutu.
Utakmica je bila puna tenzije, velike borbe, a Krasnodar je na kraju izašao kao pobednik pogotkom Krivcova koji će mnogo značiti timu koji predvodi srpski trener.
Krasnodar na pauzu ide sa 38 bodova, što je dva više u odnosu na favorizovani Zenit. I prvi put će prezimiti na prvom mestu, a Ivić beleži rezultate kakve nije nijedan raniji trener Krasnodara u odnosu broja osvojenih bodova i odigranih mečeva.
Uspeh Krasnodara leži u nekoliko elemenata: ova ekipa ima najbolju odbranu u ligi i samo 14 primljenih golova, golman Matvej Safonov briljira i retko prima golove, Krasnodar ne gubi na svom terenu, a u kreaciji i napadu dominira Eduardo Spertsijan.
„Bili smo prvi od samog početka i, čini se, u samo jednom kolu smo bili na drugoj poziciji. Od 18! Ovaj gol se desio kao nagrada za njih, za naše igrače. Pre poslednjeg kornera, zamolio sam igrače kako da odigraju, ali Spercijan je uradio nešto potpuno drugačije i veoma pametno. Kada imate pametne igrače, oni mogu da pronađu i izvedu nešto sasvim drugo, nešto što niste mogli da očekujete. I čestitam celom timu na ovome", rekao je Ivić na konferenciji za novinare.
Statistika je nepokolebljiva: u poslednjih 10 sezona „zimski“ šampion samo jednom nije uspeo da osvoji ligu.
Tako da Ivićev Krasnodar ima veliku šansu za ogroman uspeh i titulu na kraju sezone.
Standings provided by Sofascore
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
SPORT
Veliki Đokovićev intervju: Kako su probudili zver u meni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala