- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska iznela nove dokaze o umešanosti SAD u nastanak pandemije virusa korona

© Sputnik / Lola Đorđević Vakcinacija
 Vakcinacija  - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
U okviru istraživanja virusa korona SAD su se bavile proučavanjem slepih miševa u Ukrajini, koji zalaze na teritoriju Rusije do 800 kilometara, saopštio je u ponedeljak načelnik Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije, general-potporučnik Igor Kirilov.
Prema generalovim rečima, pandemiji virusa korona je „čudnim sticajem okolnosti“ prethodio čitav niz naučno-istraživačkih projekata za sistemsko proučavanje virusa korona, koje je finansirala američka administracija.
Američka agencija za međunarodni razvoj je od 2009. godine, kako je rekao Kirilov, realizovala program „Predikt“, u okviru kojeg je izučavala oboljenja izazvana virusima korona i tragala za njihovim prenosiocima.
U ovom trenutku u SAD se, kako je naveo Kirilov, sprovodi istraživanje porekla pandemije Kovida 19, a u Kongresu SAD je formiran specijalni potkomitet.
Istraživanje je povezano s umešanošću američke kompanije „Eko hels alijansa“ u velike eksperimente s korona virusima, kao i s eventualnim uticajem CIA na tok ekspertske istrage. Kongresmeni su 12. septembra 2023. godine javno zatražili od šefa CIA Vilijama Bernsa detaljne materijale za rad potkomiteta.

„Izveštaji o projektu 'Procena rizika od prenošenja infekcija preko slepih miševa u Ukrajini i Gruziji', kojima raspolažemo, ukazuju na to da su u periodu od 2016. do 2020. godine istraživani korona virusi. U izveštaju je navedeno da su 'tokom radova na teritoriji Ukrajine bili identifikovani posebni slepi miševi koji su migrirali na do 800 kilometara u dubinu teritorije zemalja kao što su Mađarska i Rusija“, rekao je Kirilov novinarima.

On je dodao da treba obratiti pažnju i na činjenicu da su u istraživanjima učestvovali stručnjaci za bioinformatiku, čija je obaveza bila da uređuju i objedinjuju genome otkrivenih patogena, odnosno da se bave istraživanjima koja su „tradicionalno povezana s jačanjem funkcija opasnih virusa“.

„U više navrata smo navodili da o veštačkom poreklu kovida 19 svedoče promenljivost genetskih varijanti, koja nije karakteristična za većinu korona virusa, suštinske razlike u smrtnosti i zaraznosti, neravnomernost geografskog širenja, kao i nepredvidljiv karakter epidemijskog procesa u celini“, dodao je general.

On je naveo da je, takođe, teško objasniti visok stepen spremnosti američkih proizvođača mRNK-vakcina za pandemiju nove infekcije virusa korona, „što navodi na pomisao da je postojala zavera raznih vladinih struktura SAD sa 'Big farmom'“.
„Širenje nove infekcije virusa korona dovelo je do znatnog rasta profita biotehnoloških korporacija zahvaljujući stvaranju vakcina i lekova protiv virusa korona, kao i jačanju zavisnosti zemalja u razvoju od SAD i stvaranju uslova za dalju realizaciju programa dvojne namene“, dodao je Kirilov.
Ministarstvo odbrane RF - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
RUSIJA
Amerika vršila opasne eksperimente u Ukrajini - na lokalnom stanovništvu testirani lekovi
Ruski specijalci sa gas maskama - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruska vojska upozorava: Ukrajina priprema provokacije sa bojnim otrovima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala