- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Orban vodi tajne pregovore o Ukrajini

© AP Photo / Fermin RodriguezMađarski premijer Viktor Orban na samitu Evropske političke zajednice Granadi
Mađarski premijer Viktor Orban na samitu Evropske političke zajednice Granadi - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Saveznici mađarskog premijera Viktora Orbana planiraju da obave tajne pregovore sa članovima američke Republikanske stranke kako bi sprečili izdvajanje nove pomoći Ukrajini, piše Gardijan, pozivajući se na neimenovane izvore.
„Saveznici mađarskog premijera Viktora Orbana sastaće se u Vašingtonu sa republikancima iza zatvorenih vrata kako bi okončali izdvajanje američke vojne podrške Ukrajini“, navodi se u tekstu.
Neki republikanski članovi Kongresa pozvani su da učestvuju u pregovorima iza zatvorenih vrata, rekao je republikanski izvor.
"Orban je uveren da pomoć Ukrajini u Kongresu neće proći i pokušava da blokira pomoć iz EU", rekao je listu diplomatski izvor blizak mađarskoj ambasadi.
Zbog neizvesnosti po ovom pitanju, američki predsednik Džozef Bajden je izašao sa specijalnim obraćanjem. On je pozvao Kongres da hitno odobri zahtev za finansiranje Kijeva. Prema rečima predsednika, republikanci „pucaju Ukrajini u koleno“, povezujući izdvajanje novih sredstava sa realizacijom svojih beskompromisnih zahteva za granično-migracione reforme.
Bajden je jesenas tražio od Kongresa oko 106 milijardi dolara za pomoć Ukrajini i Izraelu, kao i za akcije u azijsko-pacifičkom regionu, ali nije dobio podršku u Kongresu.
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Kongres SAD neće razmatrati zahtev o pomoći Kijevu, uprkos poseti Zelenskog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala