- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: U slučaju ulaska u EU, Srbija će morati da se bori za nacionalni identitet

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na oblakodere poslovnog centra Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Pogled na oblakodere poslovnog centra Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2023
Pratite nas
Ukoliko bude postala članica Evropske unije, Srbija će morati da se bori za nacionalni identitet, jer u EU primaju isključivo na osnovu genetski modifikovane nacionalne svesti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Ona se oglasila povodom intervjua vicepremijera i ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića za list „Politika“, u kojem je, pored ostalog, naveo da Srbija „mora postati punopravna članica Evropske unije, jer će to doneti dobit njenim građanima“, ali da ne namerava da uvodi sankcije Rusiji, kao i da će održavati „partnerske odnose s Kinom, kao i s arapskim svetom, Indijom, Afrikom i obe Amerike“.
„Odličan govor. Problem je samo u tome što u EU primaju isključivo na osnovu genetski modifikovane nacionalne svesti“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Ona je kao primer navela Poljsku i Mađarsku, koje su kao punopravne članice Evropske unije „prinuđene bukvalno da se bore za očuvanje svog nacionalnog identiteta“.
„Arbitraže, sudovi, čak i unutrašnje sankcije – a pritom su članice NATO-a i stabilno glasaju za nezakonite antiruske sankcije. I ne treba smetnuti s uma zapadnu pokvarenost: obećavaju mnogo, a kada dobiju šta žele, ne ispunjavaju ništa“, navela je Zaharova.
Miloš Vučević na predizbornom skupu u Štark areni - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
SRBIJA
Miloš Vučević: Ne prihvatamo zapadni plan za Kosovo, ne uvodimo sankcije Rusiji i branimo Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala