- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rusija sevodnja“ slavi 10. godišnjicu: Putin i Mišustin uputili čestitke

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin u poseti "Rusija sevodnja"
Predsednik Rusije Vladimir Putin u poseti Rusija sevodnja - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je kolektivu Međunarodne medijske grupe „Rusija sevodnja“, kojoj pripada i Sputnjik, 10. godišnjicu postojanja, istakavši da agencija „okuplja veliki, ujedinjen tim talentovanih profesionalaca koji brzo i tačno izveštavaju o događajima u zemlji“.
„Raduje to što vi dostojanstveno nastavljate stvaralačke tradicije prethodnika – poznatih novinara, dopisnika, urednika, prevodilaca, publicista. Velikodušno delite iskustvo i znanje sa mladim kolegama“, navodi se u telegram čestitki Putina.
On je izrazio uverenje da će medijska grupa „nastaviti da održava visok nivo kvaliteta svog rada i da će sačuvati poziciju jednog od priznatih lidera domaćeg i međunarodnog informacionog prostora“.

Premijer Rusije poželeo kolektivu „Rusija sevodnja“ nove kreativne ideje

Čestitku agenciji „Rusija sevodnja“ uputio je i premijer Rusije Mihail Mišustin, koji je istakao da medijska grupa „samouvereno zauzima vodeće pozicije i postavlja visoke novinarske standarde u medijskom prostoru Rusije i šire“, te da danonoćno „na desetinama jezika čitaocima i radio slušaocima pruža pouzdane i objektivne informacije o najvažnijim događajima u celom svetu“.
„Rusija sevodnja je profesionalni tim urednika, publicista, kolumnista, dopisnika i snimatelja, čije materijale svakodnevno čitaju i slušaju stotine hiljada ljudi. U vašim emisijama se čuju različita mišljenja i to pomaže publici da izvuče svoje zaključke“, primetio je Mišustin.
On je podsetio da u velikim projektima medijske grupe učestvuje preko stotinu međunarodnih partnera, uključujući agencije, TV kanale i univerzitete, te da upotreba najnaprednijih tehnologija omogućava medijskoj grupi da proizvodi kvalitetan i tražen sadržaj u različitim savremenim formatima – na društvenim mrežama i mobilnim aplikacijama”.
Mišustin je poželeo kolektivu „Rusija sevodnja“ „nove kreativne ideje, dalje uspehe i pobede, dobro zdravlje i blagostanje“.
Međunarodna medijska grupa „Rusija sevodnja” objedinjuje informativne resurse na ruskom jeziku: RIA Novosti, Prajm, InoSMI, Baltnjuz, Ukraina.ru, Socijalni navigator, KOT i Arktik.ru. U inostranstvu je predstavlja međunarodna novinska agencija i radio Sputnjik.
Jedan od glavnih proizvoda medijske grupe su vesti na ruskom, engleskom, kineskom, španskom, arapskom i farsiju. „Rusija sevodnja” je najveći ruski proizvođač vesti namenjenih međunarodnoj publici, poslovnoj zajednici, državnim strukturama i širokom krugu korisnika.
Generalni direktor novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Generalni direktor Sputnjika objasnio zašto Rusija ne može biti poražena u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala