- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak je zahtevan šampion“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, sa svojim timom ima izuzetan odnos pa čak i kada se tokom mečeva ljuti na ljude u svom boksu. Poseban odnos srpski as ima sa Markom Panikijem koji mu je kondicioni trener, a sada je i Italijan otkrio više o svom radu sa Đokovićem.
U svoj tim Novak Đoković doveo je Marka Panikija 2019. godine i više je nego zadovoljan radom sa Italijanom. Sa druge strane i sam Paniki zahvalan je što ima priliku da trenira najvećeg tenisera svih vremena i po njegovim rečima fenomena.
„Postoji više od jednog razloga zašto je Nole tu gde jeste, ali moramo da počnemo od činjenice da je on genetski fenomen – sposoban je da sve radi jednostavno i u kontinuitetu, ali sposoban i da radi stvari koje drugi jednostavno nisu u stanju. Nije uvek moguće kopirati ga“, rekao je Paniki.
Italijanski stručnjak istakao je da je Novak zahtevan šampiona, ali je upravo to osobina koja je Novaku donela 24 Grend slem titule.
„Zna dokle može da ’gura’ sebe i ima iskustvo da razume šta mu sopstveno telo poručuje. Mi iz tima mu pružamo podršku tako što mu dajemo oruđa da dalje razvije svoje sposobnosti. Novak je zahtevan šampion – želi mnogo od sebe, a to znači i da oni oko njega moraju da se prilagode takvim ambicijama“, istakao je Paniki.
Nema nikakve sumnje da Novak na Australijan openu napada 11. titulu na tom mestu.
„Njegova motivacija je uvek visoka, bez padova. Počinjemo sa pripremama 10. decembra i posle toga idemo u Australiju“, zaključuje Paniki.
Koliko je Italijan važan deo Novakovog tima, često ističe i sam srpski as koji je hvalio Panikija.
„Marko Paniki je moj kondicioni trener koji je u tom poslu već više od 35 godina. Ima fakultetsko obrazovanje biomehanike, anatomije, posture tela – to su tehničke stvari koje su jako važne u razumevanju celog kinetičkog lanca kod određenog udarca. Sa servisom imam najviše problema u održavanju nivoa i ritma na ovom turniru, pa o tome najviše razgovaram s njim i sa Goranom (Ivaniševićem)“, rekao je Novak.
Prvi Grend slem u sezoni počinje 14. januara, a Novak će se prethodno uigravati na Junajted kupu.
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
SPORT
Siner možda nije Alkaras – ali ga je bacio u senku
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
SPORT
Novakovom bekhendu nije odoleo ni Nadal
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala