- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jubilej "Rusija sevodnja" čestitali predsednici Saveta federacije i Dume

© Sputnik / Igor RussakRusija sevodonja
Rusija sevodonja - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
Desetogodišnjicu postojanja kolektivu Međunarodne medijske grupe „Rusija sevodnja“, kojoj pripada i Sputnjik, čestitali su predsednica Saveta federacije Valentina Matvijenko i predsednik Dume Vjačeslav Volodin.
Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko u svojoj čestici ocenila je da „Rusija sevodnja“ dostojanstveno nastavlja tradicije sovjetskih agencija i radio stanica i to čini „profesionalno, brzo, striktno poštujući visoke kanone novinarske etike, maksimalno koristeći mogućnosti savremenih tehnologija“.
Ona je istakla da novinari „Rusija sevodnja“ rešavaju najvažniji zadatak – „odražavaju i oblikuju javno mnjenje, celom svetu prenose istinu i Rusiji, njenoj poštenoj i otvorenoj poziciji, time jačajući međusobno razumevanje među narodima“.
„'Rusija sevodnja' je tokom protekle decenije postao moćan, svestran holding, čija publika raste kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Želim vama i vašim kolegama da nastavite da postavljate sebi nove visoke ciljeve. Sigurna sam da će oni biti uspešno sprovedeni“, poručila je predsednica Saveta federacije Rusije.
Čestitku grupi „Rusija sevodnja“ i njenom generalnom direktorku Dmitriju Kiseljovu uputio je i predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
„Rusija sevodnja objektivno izveštava o događajima u našoj zemlji i van nje. Oslanjajući se na najbolje standarde novinarstva, koristeći nove formate i savremene tehnologije, ona daje doprinos razvoju medija“, istakao je Volodin.
Takođe je poželeo uspeh kolektivu medijske grupe, istakavši da se „odlikuju visokim profesionalizmom, kreativnim i odgovornim pristupom poslu“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin u poseti Rusija sevodnja - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
RUSIJA
„Rusija sevodnja“ slavi 10. godišnjicu: Putin i Mišustin uputili čestitke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala