- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdi preti renome košarkaške „domaćice“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrening košarkaša Crvene zvezde
Trening košarkaša Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
U košarkaškim krugovima postoji žargonski naziv domaćice za ekipe koje se najbolje snalaze na domaćem terenu, a kada odu na gostovanja često dožive poraz. Posle 13 odigranih kola u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraze na svih sedam gostovanja i preti joj upravo renome i oreol tima koji igra dobro samo na svom parketu.
U poslednja dva kola Evrolige, Crvena zvezda gostovala je dvema španskim ekipama, Valensiji i Baskoniji i skoro da je doživela identične poraze.
Pre svega crveno-beli nisu bili dobri u otvaranju utakmice, dozvoljavali su protivniku da postigne preko 50 poena za poluvreme, a posle toga bilo je teško vratiti se u igru.
Istina, Zvezda je u oba duela uspela skroz da se vrati u meč, da ima šansu za preokret, ali do preokreta nije došlo, pa je Zvezda pala na oba gostovanja u duplom kolu elitnog košarkaškog takmičenja.
Svakako, ovakav rezultat se ne može smatrati slučajnim.
Jer, Crvena zvezda je od 13 utakmica u ovoj sezoni Evrolige odigrala sedam mečeva u gostima i doživela je sedam poraza. Često je to bilo u neizvesnim završnicama, od Žalgirisa, pa sada do Baskonije i promašenog šuta Rokasa Gedraitisa.
Zamerali su mnogi ove poraze Dušku Ivanoviću, posle njega je na klupu Zvezde stigao Janis Sferopulos, ali su boljke ostale iste: Zvezda se van Beograda ne snalazi najbolje.
U poslednjih šest gostovanja, Zvezda je primala u rasponu od 85 do 88 poena, dakle, gubila je sa vrlo sličnim rezultatima: dva puta je primila 85 (Virtus i Valensija), jednom 86 od Barselone, jednom 87 (Baskonija), dva puta 88 (Olimpijakos i Partizan). Žalgiris je ubacio 79 i uspeo da nadigra crveno-bele na svom parketu.
Ono što je dobro po Zvezdu, u Evroligi joj slede utakmice u Beogradu protiv nejake Albe, zatim protiv najjačeg tima lige Real Madrida, a zatim i pod znacima navoda gostovanje Makabiju (u Beogradu, u dobro poznatom Pioniru, ali bez prisustva navijača).
Zvezda ukoliko želi da spase sezonu i preokrene stvari, gledaće svakako pre svega da odbrani domaći teren, ali će morati da upiše i koju recku na gostovanjima.
Za sada je na tom polju potpuno zakazala.

Rezultati Crvene zvezde na gostovanjima u Evroligi ove sezone:

Baskonija - Crvena zvezda 87:85
Valensija - Crvena zvezda 85:81
Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83
Barselona - Crvena zvezda 86:81
Partizan - Crvena zvezda 88:86
Virtus - Crvena zvezda 85:79
Žalgiris - Crvena zvezda 79:74
Crvena zvezda - Bajern, Tanjug - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
SPORT
Ivanović je „imao sreće“ – a Grk poručuje: „Zanimljiva utakmica“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala