- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zapad se sve više distancira od Kijeva – u priče o porazu Rusije više niko ne veruje

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
U priče Zapada o pobedi nad Rusijom više niko ne veruje, a i zapadne zemlje se sve više distanciraju od Ukrajine, izjavio je bugarski novinar Viktor Turmakov.
On je podsetio da je američki Senat doneo odluku da ne izdvaja dodatna sredstva za Kijev, istakavši da je moguće da i druge zemlje krenu tim putem.
„Investitor (SAD) prestao je da ulaže i prelazi na rešavanje drugih problema. Američki Senat je odbio da pošalje dodatna sredstva Ukrajini. Molbe i ubeđivanja predsednika Džozefa Bajdena takođe nisu urodila plodom. Zelenski je reagovao kao petogodišnje uvređeno dete. Naljutio se i otišao u svoju sobu, zalupivši vratima. Ukrajinski predsednik je trebalo da putem video konferencije ubeđuje kongresmene da izdvoje sredstva. Kada je postalo jasno da neće dobiti sredstva, otkazao je razgovor, navodno iz tehničkih razloga“, rekao je Turmakov.
Kako dodaje, „očigledno dobri američki Deda Mraz ove godine neće doći u Ukrajinu“.
„Na Zapadu se već neko vreme sve više primećuje princip političkog distanciranja od Ukrajine kao zemlje koja nije opravdala nade zapadnih pokrovitelja. Očigledno će posle SAD i druge zemlje početi da odbijaju da izdvoje sredstva Kijevu“, smatra novinar.
On je podsetio da su u NATO pozvali „da se pripreme za loše vesti iz Ukrajine“, a u zemljama EU u prvi plan su počeli da izbijaju njihovi problemi.
„Znate da je plan SAD i EU za ukrajinski blickrig propao. A onda su se pojavila snuždena lica koja su počela razgovor na temu – i šta sad? Tokom protekle godine Zapad se pretvarao da može da slomi Rusiju. Ali danas u to više niko ne veruje. Generalni sekretar NATO-a Jan Stoltenberg je direktno pozvao da se pripreme za loše vesti iz Ukrajine. Ratni entuzijazam Evropljana nekako se ugasio. Njihovi ekonomski i socijalni problemi su došli do izražaja“, zaključio je Turmakov.
Ranije je saopšteno da nacrt zakona o izdvajanju više od 100 milijardi dolara pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu nije prošao proceduralno glasanje u Senatu SAD.
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da će Rusija, navodno, napasti članice NATO-a nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji. Kremlj je nakon toga saopštio da se Vašington bavi demonizacijom Rusije.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
RUSIJA
Moskva: Zapad spreman na svakakva lukavstva samo da bi ubedio parlamente da odobre novac za Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala