- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zapad spreman na svakakva lukavstva samo da bi ubedio parlamente da odobre novac za Ukrajinu

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
Zapad se služi svim lukavstvima kako bi ubedio svoje parlamente da glasaju za dodeljivanje finansijske pomoći Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona o navodnim pretnjama koje potiču od Rusije.
„Ne mislim da ovakve izjave treba komentarisati, sada ih ima mnogo. Upuštaju se u sva moguća lukavstva samo da bi svoje parlamentarce ubedili da glasaju za dalje slanje novca (Kijevu). Ovakvih izjava je bilo mnogo i sigurno će ih biti i ubuduće“, rekao je Peskov.
Portparol je ovako, na molbu novinara, prokomentarisao izjavu britanskog ministra koju je preneo „Skaj njuz“ da će se ruski predsednik Vladimir Putin „vratiti po još“, ukoliko Rusija ne bude zaustavljena u Ukrajini i to će predstavljati pretnju evropskoj i američkoj bezbednosti.
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije da će Rusija, navodno, napasti članice NATO-a nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji. Kremlj je nakon toga saopštio da se Vašington bavi demonizacijom Rusije.
Ranije je saopšteno da nacrt zakona o izdvajanju više od 100 milijardi dolara pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu nije prošao proceduralno glasanje u Senatu SAD.
U novoj emisiji “Moj pogled na Rusiju” pogledajte sprema li se NATO za novi rat sa Rusijom ili za kapitulaciju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala