- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ceo svet čekao njegove transfere – a sada mu preti višegodišnja suspenzija

© AP Photo / Dave ThompsonPol Pogba (desno) i Andros Taunzend (levo) u duelu
Pol Pogba (desno) i Andros Taunzend (levo) u duelu - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
Tužioci italijanske antidoping agencije zatražili su danas četvorogodišnju suspenziju za fudbalera Juventusa Pola Pogbu (30), zbog nedozvoljene upotrebe testosterona, prenose strani mediji.
Nekada je ceo svet pomno pratio transfere Pogbe iz Juventusa u Mančester Junajted i obratno, a danas je, čini se, bivši šampion sveta sa Francuskom pao na baš niske grane.
Francuski fudbaler je u septembru bio pozitivan na testosteron, nakon čega je odbio da se dogovori sa Antidoping agencijom Italije, što znači da će njegov slučaj morati da završi na sudu.
Četvorogodišnje suspenzije se mogu umanjiti u slučajevima u kojima sportista može da dokaže da je doping bio nenameran, ako je pozitivan test bio kontaminiran ili ako pruže značajnu pomoć istražiteljima.
Pogba je 2012. godine iz mlađih kategorija Mančester junajteda prešao u Juventus bez obeštećenja, a potom je italijanski klub za transfer u suprotnom smeru inkasirao čak 105 miliona evra.
Deset godina pošto je prvi put prešao iz Junajteda u Juventrus Pogba je ponovo krenuo tim putem – i ponovo bez obeštećenja.
Veliki talenat, ali... Očigledno sa problemima van terena.
Luis Suares - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
SPORT
Bolna ispovest slavnog Urugvajca: „Pre utakmica tablete i injekcije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala