- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bolna ispovest slavnog Urugvajca: „Pre utakmica tablete i injekcije“

© AP Photo / Bernat ArmangueLuis Suares
Luis Suares - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
Luis Suares, proslavljeni Urugvajac, odigrao je poslednju utakmicu u brazilskom Gremiju protiv Vasko da Game, a publiku je razgalio prelepim oproštajnim golom koji je njegovom timu doneo trijumf.
„Ispisao si prelepo poglavlje naše istorije. Gde god bio, zauvek ćeš biti besmrtan“, reči su emotivne poruke kojom su iz Gremija ispratila proslavljenog Luisa Suaresa.
Pun stadion došao je da gleda poslednju utakmicu Urugvajca, ali verovatno smao u tom dresu, jer je sve više naznaka da bi Suares mogao da se pridruži Lionelu Mesiju u Interu iz Majamija.
Ono što bi slavnog napadača moglo da srepči u tome jeste koleno sa kojim se muči od 2020. godine kada ga je operisao.
Koliko mu je teško pred svaku utakmicu opisao je za radio „890 Sport“.
„Na spoljnoj strani kolena imam napetost koja je ostala od operacije 2020. godine kada sam bio u Barseloni. U poslednjoj fazi oporavka došla je pandemija i morao sam sam da radim vežbe i nisam mogao da završim sa istezanjem kolena. Sa unutrašnje strane imam istrošenu hrskavicu i to pogađa kost. Danima pre svake utakmice uzimam tri tablete i satima pre igre dobijam injekciju. U suprotnom, ne mogu da igram. Otuda šepanje“, otkrio je Suares.
Svako jutro Urugvajcu donosi nove probleme.
„Moram da mislim na to da za možda pet godina neću moći da igram mali fudbal sa prijateljima. Istina je da su prvi koraci ujutru veoma bolni. Svako ko me vidi misli da je nemoguće da igram igru. Moj sin me zamoli da se igram sa njim, a ja ne mogu“, ispričao je Urugvajac.
Stranice bogate i uspešne karijere pisao je u Nasionalu, Atletiko Madridu, Barseloni, Liverpulu, Ajaksu i Groningenu, dok je u dresu Gremija zabeležio 52 utakmice na kojima je postigao 27 golova.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
SPORT
Predsednik hoće da zataška problem – a Hrvat ponovo kritikuje Srbina: „Radonjić traći karijeru“
Fudbaleri Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
SPORT
Srbija izabrala bazu u Nemačkoj /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala