- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predsednik hoće da zataška problem – a Hrvat ponovo kritikuje Srbina: „Radonjić traći karijeru“

© Tanjug / Alessandro GarofaloNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
Tokom utakmice Torina i Atalante, Nemanja Radonjić, srpski fudbaler, nije bio ni na klupi. Dok je Urbano Kairo, predsednik Torina, tvrdio da je srpski reprezentativac povređen, trener Ivan Jurić izjavom je probudio sumnju da je u pitanju nesuglasica sa Radonjićem.
Torino je ubedljivo savladao Atalantu (3:0), a u tome su učestvovali i srpski fudbaleri Ivan Ilić i Vanja Milinković-Savić, međutim Nemanje Radonjića nije bilo ni na klupi.
Italijanskim medijima to je bio povod da podsete da su Radonjić i Ivan Jurić imali nesuglasice koje su se izgleda ponovo rasplamsale.
Odmah je tačku na tu priču želeo da stavi Urbano Kairo, predsednik kluba.
„Velika je stvar to da je imao svađu sa Jurićem. Ljut sam na onoga ko je rekao takve stvari. Trenirao je, povredio je primicač i nije mogao da igra. Nije tačno da sada ima problema, fizički nije bio u stanju da igra, kao i Pelegri. Obojica su imali problem i zato nema smisla stavljati na klupu igrače koji ne možete da koristite. Ništa od toga nije tačno, Radonjić se povredio, ni sa kim se nije svađao“, rekao je Kairo.
Međutim, Jurić, hrvatski stručnjak koji je na klupi Torina, nije bio toliko uverljiv jer je ponovo imao zamerke na Radonjićev račun.
„Prošle sezone je odigrao najveći broj utakmica otkako igra fudbal, dali smo mu sve što smo mogli. Nekada nije u stanju da trenira dobro što nije prihvatljivo na ovom nivou. Žao nam je zbog njega jer je igrač vrhunskog nivoa, a on traći svoju karijeru. Trebalo bi da sledi primer Nikole Vlašića, koji je 'rastao' u teškim trenucima. Šteta je, nadam se da može da razume to“, rekao je Jurić.
Srpski reprezentativac odigrao je ove sezone devet utakmica na kojima je postigao tri gola.
Četiri utakmice više od Radonjića odigrao je Ivan Ilić koji je ove sezone postigao jedan gol. Hrvat je govorio i o Iliću za koga je rekao kako je imao težak pad u igri.
„Kao i ostatak tima, Ivan je imao težak pad, i po mom mišljenju, bio je malo isključen, ali je počeo da radi kako treba i od meča sa Sasuolom se popravio. Sada nastavlja da raste i ne sme da ponavlja greške iz mladosti. Mora da radi naporno jer je on vrlo dobar na obe strane terena i ima kvalitet“, poručio je Jurić.
Osim kritika na račun Radonjića i Ilića, hrvatski stručnjak izneo je pohvale na račun Vanje Milinkovića-Savića.
„Srećan sam zbog njega, jer ima veliki potencijal. Radio je dobro tokom nedelje i mora da nastavi ovako, on nam daje sigurnost i samopouzdanje. Danas je bio savršen, mnogo nam je pomogao“, zaključio je Jurić.
Fudbaleri Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
SPORT
Srbija izabrala bazu u Nemačkoj /video/
Navijači CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
SPORT
Najava iz Moskve: „Igraćemo sa našom braćom iz Srbije!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala