- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika i bolna pobeda – Obradović pričao o Aleksi i „tihim herojima“: Verovali smo i na minus 15

© Tanjug / MARKO ROKOVIŽAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
Posle pobede Partizana nad Olimpijom u 13. kolu Evrolige, Željko Obradović, trener crno-belih, najpre je otkrio loše vesti o Aleksi Avramoviću koji je polomio nogu, ali je potom morao da se osvrne i na sve pozitivne segmente utakmice u kojoj je Partizan napravio sjajan preokret.
Velika i bolna, čini se da je takva bila pobeda Partizana protiv Olimpije u Beogradu. Velika zbog preokreta koji su crno-beli napravili posle dvocfrenog minusa, a bolna jer je Aleksa Avramović koji se još uvek nije skroz oporavio od preloma nosa, polomio i nogu.
„Aleksina povreda je ozbiljna, to je prelom noge, ne znam koliko dugo će da bude i šta će da bude. Toliko nesrećnih stvari koje su mu se dogodile za ove dve godine, neverovatno“, rekao je Željko Obradović na početku konferencije čime je potvrdio stepen povrede.
Koliko god će Aleksa faliti Partizanu, morao je trofejni srpski stručnjak da se osvrne i na sve pozitivne aspekte posle sedme evroligaške pobede crno*belih.
„Posle dvocifrenog minusa, tad smo počeli da igramo, imali smo neverovantu energiju, veru, vratili se i hvala navijačima. Čestitam i Armaniju koji je igrao odlično do tog momenta“, istakao je Obradović.
Iako je Kevin Panter sa 19 poena bio najefikasniji, i iako su uz njega dvocifreni bili još i Bruno Kaboklo, Zek Ledej i Džejms Naneli, Obradović je akcenat stavio na Ognjena Jaramaza koji je odigrao fantastičnu odbranu, Alena Smailagića koji je imao sjajnu rolu i Danila Anđušića koji je takođe odradio odličan posao u defanzivi, a zatim zatvorio meč trojkom.
„Verovali smo na svakom tajm-autu i kada je bilo 15 razlike, nastavili smo da igramo. To je najvažnije, da veruješ i da se boriš, to su uradili, nosili su nas. Čestitam igračima, gledati statistiku, poene, ponovo apostrofirati Kevina, Džejmsa koji je odigrao izuzetno pametno. Ja bih se okrenuo ka Jaramazu koji je igrao sjajnu odbranu, Anđušiću koji je mnogo pomogao, Smajli koji je sjajno igrao sa četiri faula, kao i Kaboklo. Ta odbrana od polovine treće deonice je nešto što je bilo fantastično. Na kraju 37:9. Taj parcijal (serija 31:4 ) kog se ne sećam, velika pobeda, čestitam igračima i hvala publici“, poručio je Obradović.
Partizan sada ima bolji skor nego što je to bio slučaj prošle godine u ovo vreme.
„Prošlo je 13 kola, imali smo 4-9, sad imamo 7-6, bolje je. Kad pogledaš ispred sebe, još četiri kola u prvom delu, još 21 meč, konstantno moraš da igraš, da se trudiš, tabela je takva, da sem Reala i Barse, svi ostali su na jednu pobedu, deli te to za gore ili dole. To je draž Evrolige, neverovatno takmičenje i svaka lopta i svaki poen odlučuju, moramo da vodimo računa i o koš-količniku, međusobnim mečevima. Zato se i igraju te zadnje odbrane na utakmici i zato se ide na koš, nema potcenjivanja. Razmišljaš o tome, da možeš da uđeš u neke krugove i da jedan ili dva poena odlučuju za bolji plasman. Tri pobede u nizu su važne, ali nema opuštanja ni slavlja. Igrači su umorni, imaće slobodan dan, igramo u ponedeljak, imaćemo rekreativan trening i onda da se pripremimo za Studentski centar koji nas je dobio u finalu Superkupa ABA lige, insistiramo na ozbiljnosti“, istakao je trener crno-belih.
Za sam kraj Obradović je želeo da pohvali Etorea Mesinu, trenera Olimpije.
„Mesina je moj veliki prijatelj, preko 30 godina smo zajedno u poslu, nema tu rivalstva, već veliko poštovanje. Oni igraju mnogo bolje nego što tabela govori, nesrećno su izgubili u Minhenu od Bajerna, ovde su igrali veći deo meča dobro. Etore je dobar trener, zna šta radi, ne treba da ga savetujem. Džentlmen i zajedno smo pre par godina sa kolegama napravili udruženje trenera da bi imali udruženje koje vodi računa o trenerima. Mnogo otkaza je bilo, svako ima pravo na to, ali postoje obaveze. Kada odlučiš, onda ne možeš da potpisuješ drugog dok se ne dogovoriš sa tim trenerom. Ovo je naša profesija. Novi ugovor za njega je pokazatelj koliko mu veruju. Sećam se kad sam bio u Fenerbahčeu kad smo izgubili 26-28 razlike od Baskonije, vratili se, igrali protiv Galatasraja. Došao predsednik kluba, pričao sa mnom i dao mi novi ugovor sledeće nedelje. To je poverenje i poštovanje koje Etore zaslužuje. Svi znaju kakvo znanje ima i sve najbolje mu želim“, zaključio je Obradović.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
SPORT
Teška povreda Alekse Avramovića: Prelom noge
Prvi minuti meča Partizan - Olimpija - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
SPORT
Partizan nestvarnom serijom 31:4 do pobede nad Armanijem u „ključaloj“ Areni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala