- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Moć Rusije“: Mediji o Putinovoj pratnji na nebu do Bliskog istoka

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSusret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici
Susret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
Borbeni avioni Su-35, koji su bili u pratnji aviona ruskog predsednika Vladimira Putina tokom njegove posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji, demonstrirali su snagu Rusije, piše izdanje „ Militari voč magazin“.

„Avioni Su-35 imaju znatno veći domet leta, nego bilo koji drugi tip zapadnih borbenih aviona i više nego dvostruko premašuju domet leta F-22 i F-35, što letelicu čini idealnom za ovakve zadatke“, navodi se u članku.

Prema mišljenju autora članka, s obzirom da su zapadne zemlje dugo vremena bile jedine strane države čiji su se borbeni avioni nalazili u Persijskom zalivu, pojava Su-35, čak i na veoma kratko vreme, primljena je kao signal početka geopolitičke promene u tom regionu.
U članku se ističe da su ovi lovci već pokazali svoje dobre strane u sukobu u Ukrajini.

„Ova klasa borbenih aviona sakupila je impresivno borbeno iskustvo na nebu iznad Ukrajine i, vrlo verovatno, oborila više stranih borbenih aviona u borbama, nego bilo koji drugi tip aviona 21. veka“, pišu novinari.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da su predsednički avion na ruti do Bliskog istoka pratili ruski borbeni avioni Su-35S zbog toga što je to nemiran region. Istovremeno, on je istakao da su upravo UAE i Saudijska Arabija bezbedne i stabilne države.
Višenamenski lovac Su-35 u pratnji aviona predsednika Rusije na putu za Siriju - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
„Zamislite MiG i Su-35 na nebu“: U Ukrajini se žale da su njihovi lovci gori od ruskih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala