- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sferopulos ističe detalje, Teodosić ih ne otkriva, Mitrović poručuje: „Simptomatično je“

© Foto : ABA ligaMiloš Teodosić
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Pratite nas
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio, posle meča sa Valensijom, da su detalji odlučili pitanje pobednika, a Miloš Teodosić nije želeo da otkrije detalje dugog sastanka posle utakmice jer to prethodno nije uradio šef stručnog štaba.
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od ekipe Valensije rezultatom 85:81, u utakmici 13. kola Evrolige.
"Bila je tesna utakmica na kraju, ponovo su odlučili detalji. Prvo poluvreme je pripalo Valensiji, drugo nama. Vratili smo se u utakmicu, imali svoje šanse na kraju i neke šuteve koje smo promašili. Mogli smo neke akcije bolje da rešimo i možda bi završnica bila drugačija. Treća četvrtina je bila potpuno drugačija u smislu našeg pristupa. Ne znam zašto nismo spremni da se borimo od prvog minuta, kao što je to bilo u trećoj četvrtini. O tome moramo da pričamo, da radimo na tome da budemo bolji tokom svih 40 minuta", rekao je Sferopulos. .
Miloš Teodosić kaže da je veliki razlog poraza to što se ekipa dosta potrošila kako bi se vratila u život posle 56 primljenih poena za poluvreme.
“Glavni razlog poraza je prvo poluvreme i način na koji smo otvorili i igrali u prvom delu. Primili smo 56 poena, što je previše. Drugo poluvreme smo odigrali dobro, borili smo se. Na kraju se videla naša istrošenost, nismo imali snage za završnicu, pa smo neke otvorene šuteve promašili“, rekao je Teodosić.
On nema odgovor za loše izdanje u odbrani u prvom poluvremenu.
“Očigledno je da nismo imali energije, da nismo igrali na način na koji smo igrali drugo poluvremenu. To je analiza koju ćemo napraviti. Mnogo je lakše kada si sa 16 poena u minusu, manji je pritisak, ubacićeš neke lopte i vratićeš se u utakmicu. Tada uhvatiš ritam. Ali, ne smemo nikako da dozvolimo da otvorimo utakmicu ovako i da igramo u prvom delu tako. Nema opravdanja, u poslednjih pet minuta smo promašili tri-četiri trojke, umor je jedan od razloga. Istrošili smo se previše dok smo jurili minus. Navikli smo na ovaj ritam, imamo 13 momaka koji su spremni da igraju, ne verujem da će umor biti neki faktor u Vitoriji“.
Teodosić je locirao i šta fali timu.
“Nedostaje smirenosti i koncentracije da ubacimo neku trojku u završnici, kada smo sami, kad se lomi rezultat. Imali smo dosta šansi od početka, Žalgiris, pa i sve ostalo. Fali nam fokus i smirenost u završnici“.
Trener Sferopulos je održao nešto duži sastanak posle utakmice, ali Teodosić nije želeo o detaljima.
“Ako vam on nije rekao, neću ni ja sad. To ostaje među nama, u svlačionici“, naveo je Teodosić.
Svoje viđenje je izneo i Luka Mitrović.
"Pedesetšest poena u prvom poluvremenu na gostujućem terenu.. Pričao sam i prošlu utakmicu protiv Efesa kad smo primili previše na domaćem, a pogotovo na gostujućem, mislim da je 56 poena mnogo. Potrebno je uložiti mnogo truda da bismo se vratili iz takvog minusa na gostujućem terenu. Mi smo uspeli, ali to je ta potrošena energija i umor, koju je potrebno da uložite da biste se vratili iz takvog minusa, i onda zato verovatno zafali snage i sreće na kraju. Ne smemo ovako da otvaramo utakmice na gostujućem terenu, ali to je nešto simptomatično i potrebno je pronaći razlog tome", naglašava centar beogradske ekipe.
Crvena zveda u narednom kolu Evrolige gostuje ekipi Baskonije, koja je savladala Fenerbahče sa 80:79.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala