- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto je Partizan dozvolio produžetak –„Ne pada mi na pamet da to delim“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana imali su priliku da pobede Monako i u samoj završnici poslednje deonice, ali Džejms Naneli nije faulirao Majka Džejmsa, a košarkaš gostujuće ekipe dao je trojku za produžetak. Bio je to detalj koji je najavio još pet minute drame, a upravo o tom detalju Željko Obradović je najmanje želeo da govori na konferenciji.
Novi preokret, novi produžetak i nova dramatična pobeda Partizana, kada se sve sabere Željko Obradović imao je razloga da bude srećan i ponosan, a to nije ni krio.
„Veoma sam srećan zbog nove pobede, neverovatna utakmica, slična kao protiv Panatinaikosa, čestitam mojim igračima i navijačima“, počeo je konferenciju Obradović.
Ključno pitanje bilo je vezano za faul koji Džejms Naneli nije napravio nad Majkom Džejmsom u samoj završnici utakmice.
„Utakmica traje 40 minuta i postoje te neke bitne stvari kada se odlučuje i tačno se u nekim trenucima zna šta se radi i to je između mene i mojih igrača. Ne pada mi na pamet da delim ni sa kim. Zašto to kažem? Zato što ima sledeća utakmica. Zašto da dajem informaciju o čemu smo pričali na zadnjoj odbrani ili napadu. Nadam se da me razumete, kažem to sa velikim uvažavanjem.", istakao je trofejni srpski stručnjak.
Poručio je da je dogovor postojao.
„Da ne bude da ne želim da komentarišem, ali smo imali dogovor tu i prethodnu odbranu i znamo kako ćemo i dogovaramo se u zavisnosti od situacije. Kada se vidi minutaža, kako sam vodio tim, dolazimo do toga da su neki bili izuzetno opterećeni. Igramo novi meč u četvrtak, zato je važno da se ostali uključe i da daju doprinos protiv Milana. Sigurno je da smo radili na tome, insistiramo, svaki trening, svaki video, svaki tajm-aut ponavlja se da idu na skok i u napadu i odbrani. Ne samo ja, nego svi pomoćnici. Svaki pojedinačno i to je to“, istakao je trener Partizana.
Jedan od bitnih faktora Partizanove pobede bio je skok sa kojim je često bilo problema od početka sezone. Crno-beli imali su devet naspram 14 koliko je Monako ima defanzivnih, ali rzaliku su napravili ofanzivni kojih je Partizan imao 27, a gosti 22.
„Moguće da je to jedan od bitnijih faktora. Mnogo smo analizirali sve utakmice, analizirali na skoku. U prvom poluvremenu, ako se dobro sećam, oni su imali 9 skokova u napadu, celo drugo i produžetak ukupno 5. Tu su bili problemi u prvom delu. Na kraju, kada se pogleda statistika više su šutirali za dva i tri, mi smo imali 10 penala više, dakle pet poseda, imali su više poseda. Važan deo su skokovi, ali i izgubljene lopte, tu su stekli tu prednost, košarka je takva, važno je onaj koji ubacuje, mi smo pogodili i dobili meč“, objasnio je Obradović.
Za kraj je trener pohvalio Bruna Kabokla koji je meč završio sa 13 poena i šest skokova.
„Imaju trenuci kada igramo pametno, imali smo praktično dobijenu utakmicu, ali imate takve situacije kada neko kvalitetan kao što je Džejms, ubaci ta dva šuta. Prvo poluvreme bilo je jedno od naših najlošijih, nismo bili strpljivi, nismo imali poziciju na terenu, prostor u odnosu na naše ciljeve, gde i kako želimo da napadamo. Slažem se da je u drugom bilo bolje. Da li je tim uigraniji? Mogu da kažem da u tom segmentu, da je igrač koji je nama falio i koji sve to kapira i radi na dobar način je Kaminski. Nažalost, povređen je. Kako će biti u sledećem meču, ne znam. Kaboklo daje neverovatan doprinos, ima problem, jer ne mogu da zovem komplikovanije napade, ne želim da ga opteretim sa previše informacija. Njegova agresivnost i želja nisu sporni, izuzetno pomaže timu, zadovoljan sam i pohvalio bih igrače za tu borbenost. Retko kad se sećam da je neka ekipa odigrala kao mi protiv Panatinaikosa, taj produžetak, želja i volja. Molio sam ih da to radimo i u ovom meču, što jesom u drugom poluvremenu“, zaključio je Obradović.
Trener KK Crvena zvezda Saša Obradović nezadovoljan igrom svog tima na meču protiv Zenita - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
SPORT
Saša Obradović: Nije lako kontrolisati emocije u ovakvoj atmosferi – ni sudijama
SPORT
Derbi Obradovića pripao Željku – Partizan savladao Monako u Beogradu posle produžetka!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala