- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: F-16 legitimni cilj ruske vojske, raste rizik od direktnog sukoba NATO i Rusije

© Sputnik / Alekseй VitvickiйLovac F-16
Lovac F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
NATO se sve više uključuje u konflikt u Ukrajini, opasnost od konflikta sve je veća a avioni F-16, odakle god da lete, biće legitimni cilj ruskih Oružanih snaga, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom informacija o tome da bi ti lovci mogli da budu isporučeni Kijevu.

„Države-članice NATO nastavljaju intenzivno da naoružavaju Ukrajinu. Na redu su isporuke ukrajinskim snagama taktičkih lovaca. O njima se odavno govori, napravljena je čitava koalicija država koje će isporučivati avione kijevskom režimu i obučavati ukrajinske pilote“, rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Kako je rekla, imajući u vidu da je veći deo aerodromske infrastrukture Ukrajine uništena nije isključeno da američki lovci budu u bazama u Poljskoj, Slovačkoj, Rumuniji.
„Tako se Alijansa sve više uvlači u ukrajinski konflikt. Vode hibridni rat protiv naše zemlje pod parolom spasavanja Ukrajine“, rekla je Zaharova i dodala da rizik od direktnog sukoba NATO i Rusije raste.
Američki lovac F-16 Falkon - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Stoltenberg: F-16 nisu čudotvorni lek - neće promeniti ništa u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala