- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Stoltenberg: F-16 nisu čudotvorni lek - neće promeniti ništa u Ukrajini

© Foto : Airman 1st Class Christopher SpaAmerički lovac F-16 "Falkon"
Američki lovac F-16 Falkon - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
Pratite nas
Isporuke F-16 u Ukrajinu „nisu srebrni metak“ koji će suštinski promeniti situaciju na bojnom polju; rokovi njihovih isporuka su nepoznati i zavisi od vremena obuke pilota, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon sastanka Saveta Ukrajina-NATO na nivou ministara spoljnih poslova.
„Isporuke F-16 će ​​omogućiti da se nanesu gubici ruskoj vojsci, ali to nije srebrni metak, koji će sam po sebi rešiti sve probleme i suštinski promeniti situaciju na bojnom polju“, rekao je Stoltenberg.
Po njegovim rečima, Ukrajina i NATO moraju da se pripreme za duge i teške bitke da bi „odbacili Ruse“.
NATO i Ukrajina usvojili su danas program saradnje za 2024. godinu koji uključuje energetsku bezbednost i obuku Oružanih snaga Ukrajine. Na sastanku su strane razgovarale o reformama koje Kijev treba da sprovede da bi se približio alijansi, uključujući „reformu sistema vojnih nabavki i reformu obaveštajnih službi“.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je nedavno rekao da isporuke novog naoružanja Kijevu, uključujući kasetnu municiju, municiju sa osiromašenim uranijumom i borbene avione F-16, neće ništa promeniti na frontu, samo će produžiti sukob.
Takođe je naglasio da ruski avioni, naoružani sistemima „kindžal“, koji imaju domet od preko 1.000 kilometara, počinju stalno da patroliraju vazdušnim prostorom iznad Crnog mora.
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je nedavno izjavio da Moskva jača svoje zapadne granice kao odgovor na isporuke oružja Ukrajini iz SAD i zapadnih zemalja, uključujući visoko precizne rakete i predstojeću isporuku lovaca F-16 Kijevu.
 F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Ukrajina može ostati bez holandskih F-16
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala