- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đorđević: Nedostaju mi timovi iz Rusije u Evroligi

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICAleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
Aleksandar Đorđević, jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena i aktuelni selektor Kine, rekao je da mu nedostaju timovi iz Rusije u Evroligi, a osvrnuo se i na druge važne momente u intervjuu za Jurohups.
Edin Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
SPORT
Balkanska sapunica na „milionerski“ način
„Nedostaju mi ruski timovi. Moram da budem iskren, nedostaje mi CSKA u Evroligi, mnogo mi nedostaje. Nedostaju mi i Uniks i Zenit, naravno, radili su dobar posao i oni u poslednje vreme“, naveo je Đorđević.
On je naveo i da prati rezultate koje ostvaruje Saša Obradović u Monaku, ali je dodao i da su u Evroligi mogući mnogi ishodi.
„Moj prijatelj Obradović dobro radi u Monaku, ima atletski dobre igrače, imaju fizički uticaj na košarku. Veoma je interesantna godina, ne želim da predviđam, nisam dobar u tome. Dobra je košarka, mnogo dobrih igrača i timova ima, blizu su svi na tabeli, sve može da se promeni, verujte mi. Znam kako se dogodilo sve kada su izbačeni timovi iz Rusije i kada su nam izbrisane pobede, igrači su bili toliko razočarani. Nadam se da će se sada sve dešavati na terenu“.
Veoma kritičan odnos zauzeo je Đorđević prema situaciji koja se dogodila u drugoj utakmici plej-of serije Evrolige između Reala i Partizana u Madridu koji je obeležio sukob igrača na terenu.
„Greška je napravljena, svako treba da ima ličnu odgovornost. Igrači igraju, treneri treniraju, navijači navijaju. Nema uloge koja uključuje tuču, nema gubljenja glave u momentu moguće slave za sebe, za klub koji te mnogo plaća, za sve koji te gledaju. Šta mislite, ranije nije bilo provokacija? Laktova? Teških faulova? O čemu pričamo? Tuča u takvom momentu? To je odgovornost igrača“.
Đorđeviću se ne sviđaju ni istupi igrača na društvenim mrežama, naročito kritike koje je Majk Džejms iz Monaka uputio na račun trenera Milana Etorea Mesine.
„Majk Džejms ne igra za njega. Molim igrače da budu pametni, da snize ton... Pričamo o Mesini, jednom od najboljih trenera ikada! Ne volim kada igrači guraju nos u tuđe poslove, ne funkcioniše to tako. Ja volim da gledam u svoj tanjir, a ne u tuđi. Mnogo je lako uperiti prst u trenera, ja ne volim te igre“, dodao je Đorđević za Jurohups.
Vladan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
SPORT
Milojević ponovo bez posla: „Naporan rad nije dao željene rezultate“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala