- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Balkanska sapunica na „milionerski“ način

© AFP 2023 / INA FASSBENDEREdin Terzić
Edin Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
Borusija iz Dortmunda je ove godine mogla da postane šampion Nemačke, ali ne samo da se to nije desilo već su u novoj sezoni popularni „milioneri“ doživeli pravu sapunicu na balkanski način.
Tokom leta je na insistiranje sportskog direktora Sebastijana Kela u upravu stigao Slaven Stanić i to na poziciju koordinatora između prvog tima i rukovodstva kluba.
Stanić je nekadašnji fudbaler niželigaških timova u Nemačkoj, poreklom je iz Srbije, ali nikada nije napravio značajnije ime kao igrač.
Ipak, Kel je odlučio da mu poveri posao i imao je obrazloženje za to.
„Slaven Stanić nam se pridružio tokom leta sa velikim fudbalskim znanjem i velikim iskustvom u raznim oblicima profesionalnog sporta“, naveo je Kel.
Ipak, saradnja nije dugo potrajala, navodno je jedan meč u Ligi šampiona bio povod za svađu koja je kulminirala otkazom za sportskog koordinatora Stanića.
„Nakon intenzivnih diskusija u proteklih nekoliko dana, zajednički smo odlučili da svako nastavi svojim putem. Rastajemo se u dobrim odnosima i želimo Slavenu sve najbolje na ličnom i profesionalnom planu“, naveo je Kel.
Nemački mediji, međutim, pišu da je povod za otkaz sportskom koordinatoru bilo to što je posle remija sa Milanom (0:0) u loži Signal Iduna Parka naglas kritikovao trenera Edina Terzića. Ta utakmica igrana je još u drugom kolu Lige šampiona, početkom oktobra. Od tada je prošlo dva meseca, a iako se ovaj incident nije pominjao u medijima, odnosi unutar kluba se očigledno nisu popravili.
Trenera su podržali generalni direktor Hans-Joakim Vacke i njegov savetnik Matijas Zamer, dok je, očekivano, Stanića branio Sebastijan Kel.
Morao je, ipak, da popusti, a Bild piše da je uz direktora stao i šef sektora za projekte i razvoj kluba, Danijel Bajderbek.
„Od prvog dana moj cilj je bio da iskoristim veštine i znanje na profitabilan način za Borusiju Dortmund. Nakon nedavnih događaja nisam više 100 odsto uveren da i dalje mogu napredovati. Meni su bitni integritet, poštovanje i poverenje“, izjavio je Stanić i „između redova" potvrdio da rastanak i nije bio baš drugarski.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala