- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Matić zaveo red u Junajtedu – naplaćivao kašnjenja pa kaznio samog sebe

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
Pratite nas
Stranice bogate karijere Nemanja Matić, srpski fudbaler, pisao je između ostalog u Mančester junajtedu u kom je proveo pet godina i za to vreme stekao status najodgovornijeg člana tima. Srpski fudbaler osnovao je komisiju koja je kažnjavala kašnjenja igrača, a jednom prilikom kaznio je i samog sebe.
Pravičnost i poštenje osobine su koje se često pripisuju Nemanji Matiću, a to je srpski fudbaler i dokazivao na mestima gde je igrao naročito u Mančester junajtedu.
S obzirom na to koliko voli red, rad i disciplinu, Matiću je smetalo kašnjenje njegovih saigrača zbog čega je odlučio da osnuje disciplinsku komisiju.
„U Čelsiju su se igrači ponašali profesionalno, bili su tačni i nikada nisu kasnili na trening, ali u Junajtedu se to dešavalo skoro svaki dan. Među igračima koji bi uvek kasnili bili su Pol Pogba i Džejdon Sančo i još nekoliko igrača. Mi ostali koji smo uvek bili na vreme bili smo ljuti pa smo odlučili da napravimo neku vrstu interne disciplinske komisije u kojoj ja budem predsednik. Stavio sam list papira na zid gde sam dokumentovao imena pojedinaca koji su kasnili. Tokom jedne određene sezone, prikupili smo oko 75.000 funti kazni“, ispričao je Matić.
Da ta komisija nije bila šala Nemanja je potvrdio 2021. godine kada je zbog kašnjenja na sastanak od samo dve sekunde kaznio samog sebe.
„Kasnio sam na sastanak svega dve sekunde, ali pravila su ista za sve. Morao sam da se kaznim pošto su me uhvatili. Ispred sobe u kojoj se sastanak održavao pričao sam sa Polom Pogbom, pa ću od njega tražiti da plati polovinu kazne. Ne znam hoće li prihvatiti!“, rekao je tom prilikom Matić.
Pogba, koji je po svemu sudeći plaćao kazne bez obzira na sve uvek je imao samo reči hvale za srpskog fubdalera.
„Nemanja uvek trenira naporno i kao svaki pravi profesionalac uvek zna šta je najbolje za tim. Takav čovek vam je uvek potreban u ekipi. Voli ga tera saigrače da rade više, da napreduju. Neverovatan je i sjajno je imati ga za saigrača“, rekao je tokom perioda u Junajtedu francuski fudbaler o Matiću.
Srpski fubaler u Mančesteru je bio od 2017. do 2022. godine, dok je sezonu pre njega u klub stigao Pogba.
Futbol. RPL. Matč CSKA - Rubin - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
SPORT
Snimak iz Moskve obišao svet – fudbalsko „grudvanje“ legendarnog golmana /video/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
SPORT
Gde su šanse Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala