- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gde su šanse Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
Pratite nas
Prva reakcija na žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se odigrati 2024. godine govorila je u smeru da je Srbija dobila tešku grupu. Orlovi će igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije. Ali, kada se pogledaju neke poslednje utakmice ovih ekipa, optimizam raste u određenoj meri.
Engleska je u svom poslednjem meču igrala 1:1 na gostovanju Severnoj Makedoniji, Danska je poražena od Severne Irske sa 2:0, dok je Slovenija nadigrala Kazahstan sa 2:1.
Makedonci su čak mogli da dobiju Engleze, poveli su u 41. minutu, a Englezi poravnali autogolom Atanasova u 59. Dakle, pokazalo se u toj jednoj utakmici da nisu baš toliko neustrašivi, mada jesu jaki kao crna zemlja i biće neverovatno veliki izazov za naš nacionalni tim.
Danska je čak poražena od Severne Irske, mada se mora reći da su ove loše utakmice Engleske i Danske došle kao posledica činjenice da su to bile poslednje utakmice u kvalifikacijama. Ista ta Engleska je na svom terenu dobila Makedonce sa 7:0.
U utakmicama pre ovih pomenutih, Engleska je u nadigrala Maltu sa, možemo reći samo 2:0, Danska isto tako nejaki San Marino tek sa samo 2:1, a Slovenija je poražena od Finske sa 2:0.
Nesumnjivo su Engleska i Danska izuzetno jaki protivnici.
Engleska je jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, Danska je pobedila našu reprezentaciju sa 3:0 u nedavnom okršaju, a Slovenija je tradicionalno tvrd i nezgodan rival našeg nacionalnog tima.
Ipak, ovakve poslednje utakmice u kojima pre svega Englezi i Danci nisu baš blistali i samleli protivnike, daje nadu našoj reprezentaciji da može do nečeg većeg u Nemačkoj na Evropskom prvestvu.
Posebno imajući u vidu da grupu prolaze dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Od ukupno šest grupa.
Dakle, Orlovi poseduju razlog za određeni optimizam.
Stadion FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
SPORT
Loše vesti za Partizan – UEFA odbila žalbu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala