- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Pokrovitelji Ukrajine guraju zemlju ka samouništenju

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaSukob policije i demonstranata na Trgu nazavisnosti (Majdanu) u Kijevu
Sukob policije i demonstranata na Trgu nazavisnosti (Majdanu) u Kijevu  - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
Pratite nas
Pokrovitelji s druge strane okeana usmeravaju Ukrajinu na put samouništenja zarad svojih geopolitičkih pozicija, izjavio je direktor Odeljenja za multilateralnu saradnju u oblasti ljudskih prava Ministarstva spoljnih poslova Rusije Grigorij Lukjancev.
„Zbog uslužne spremnosti aktuelnih ukrajinskih vlasti da odbacuju sve što je povezano sa Rusijom i da, na štetu sopstvenog naroda, uništavaju istorijsko sećanje i sećanje na stvarnu, a ne izmišljenu prošlost zemlje, pokrovitelji s druge strane okeana zatvaraju oči na njenu neonacističku suštinu i zarad svojih geopolitičkih pozicija usmeravaju Ukrajinu na put samouništenja“, rekao je Lukjancev.
Kako je istakao, glavni cilj Kijeva je da ostane izvor konstantne, između ostalog i vojne napetosti u neposrednoj blizini ruske teritorije, uprkos pretnji da uništi sopstvenu državnost.
Ruski diplomata konstatuje da je Ukrajina zauzela „čisto pronacistički stav“.
„U sklopu svoje posvećenosti potpunom opravdavanju zločina kolaboracionista, Ukrajina od 2014. godine stalno glasa protiv godišnje rezolucije Generalne skupštine UN 'Borba protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih praksi koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti povezane s njima'“, podsetio je Lukjancev.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki mediji: Ukrajinski oficiri priznaju da je situacija na frontu u ćorsokaku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala