- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan hvali i savetuje Luku:„Mora da traži više od sebe“

© AP Photo / Luca BrunoLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
Pratite nas
Gol i asistencija Luke Jovića u pobedi Milan nad Frozinoneom (3:1) naterali su trenera roso-nera Stefana Piolija da nahvali Srbina.
Devet utakmica čekao je reprezentativac Srbije kako bi pronašao put do mreže u slavnom crno-crvenom dresu kluba iz Milana.
Jedan od onih koji su sve vreme verovali u Jovića je trener Stefan Pioli, koji nije štedeo reči na račun bivšeg napadača Fiorentine, Real Madrida, Ajntrahta i Crvene zvezde.
„Trudim se da svakoga dana ohrabrim Luku Jovića. Znam da ima kvalitet za velika dela i zbog toga mora od sebe da traži više. Sa Žirom ili bez njega. Nadam se da će mu gol i asistencija dati potrebno samopouzdanje. On je neko ko može da nam ponudi određena rešenja, zna kako da postigne gol, kompletan je napadač“, istakao je italijanski stručnjak.
Jović se posle slabijeg starta i traženja forme i minutaže konačno dobro oseća na terenu.
„To je najvažnije, da se sada fizički oseća dobro. Na početku sezone je imao svojih problema, sada je bolje. Verujem da može da igra i sa više intenziteta“, rekao je Pioli.
Jović je protiv Frozinonea zaigrao drugi put zaredom u startnih 11, pre toga identičan slučaj je bio protiv Fiorentine, s tim što se srpski napada tada nije upisao u strelce.
Kako Francuza Olivijea Žirua još neko vreme neće biti na terenu, to će šansa za Jovića da se nametne Pioliju za nastavak sezone, samim tim imaće mogućnost da pokaže Draganu Stojkoviću da zaslužuje mesto na spisku, što u prethodna dva puta nije bio slučaj.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
SPORT
I, selektore, kad na kraju igramo sa tim Englezima?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala