- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Somalija: Hvala Rusiji za isporuku žita

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaPšenica
Pšenica - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
Pratite nas
Ministar informisanja, kulture i turizma Somalije Daud Aveis izrazio je zahvalnost Rusiji što je toj afričkoj zemlji poslala brod sa 25.000 tona žita.
„Zahvalni smo Rusiji za isporuku žita koje predstavlja ogromnu pomoć za hiljade građana Somalije koji su pogođeni poplavama izazvanih „El ninjom“, rekao je on.
Aveis je kazao da je pomoć pristigla u krucijalnom trenutku, a Rusija je još jednom pružila „suštinsku podršku i nepokolebljivu posvećenost da pomogne Somaliji da prevaziđe ovaj izazovni period“.
Podsetimo, brod sa 25.000 tona žita iz Rusije u okviru humanitarne pomoći je stigao sinoć u Mogadiš, prestonicu Somalije, a reč je o prvoj tranši pomoći za Afriku.
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je u julu da Rusija namerava da besplatno pošalje žito kao humanitarnu pomoć u šest afričkih zemalja koje se nalaze na listi Svetskog programa za hranu. Prva dva broda sa po 25.000 tona pšenice za Somaliju i Burkinu Faso isplovili su iz ruskih luka sredinom novembra, saopštio je ministar poljoprivrede Rusije Dmitrij Patrušev.
Brod sa žitom - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
RUSIJA
Prva tranša pomoći za Afriku: U Somaliju stigao brod sa 25.000 tona ruskog žita /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala