- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaku fali zlato iz Pariza, a Francuz nema dilemu: „Pričamo o Đokoviću...“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
Pratite nas
Poznati i priznati francuski stručnjak Patrik Muratoglu, izjavio je da Novak Đoković može da osvojio zlato koje mu toliko nedostaje, a odnosi se na Olimpijske igre koje će 2024. godine biti održane u Parizu.
U moru medalja, trofeja i rekorda, najvećem igraču u istoriji belog sporta nedostaje zlato sa Igara. Mnogi su pomislili posle neuspeha u tom poduhvatu u Tokiju da će se Novak predatiti i da zbog godina, a imaće ih 37 naredne, neće ni pokušati da se nađe na OI u Parizu. Ipak, kako trenutno stvari stoje Srbin je „gladan“ i motivisan da pokuša još jednom da realizuje još jedan od ciljeva i da po ko zna koji put pokaže i dokaže svetu zbog čega je (naj)veći od svih.
Francuz Patrik Muratoglu pažljivo je slušao izjavu Đokovića, koji je rekao da želi naredne godine sva četiri grend slema, da želi još rekorda da obori, kao i da želi zlato u Parizu, i veruje da je on kadar da zaista to učini.
„Novak će u 2024. godini biti gladan titula kao što je to bio slučaj ove godine. Ima veliki cilj. Želi dodatno da podeblja rekord po broju grend slem titula, koji verovatno nikada neće biti oboren. On je definitivno u poziciji da to i učiini. Ima 36 godina i 24 najveća trofeja. Tu je rekord, svež je i mentalno i fizički. Možda zvuči ludo to što je rekao da hoće sva četiri grend slema naredne godine, ali ako neko to može da kaže i učini, onda je to Novak. I ove godine je bio blizu. Osvojio je tri najveća trofeja i igrao finale Vimbldona. Samim tim, naravno da može da misli i o zlatu sa Igara u Parizu. To je jedino što mu nedostaje i želi da ga osvoji. Da li može to i da ostvari? Naravno da, da, pričamo o Novaku Đokoviću“, zaključio je Patrik Muratoglu, nekadašnji trener Amerikanke Serene Vilijams.
Novak Đoković je sezonu okončao kao prvi na svetu i to osmi put, dok je obezbedio 406+ sedmica kao prvi, na sve to u Torinu je sedmi put podigao trofej namenjen osvajaču Završnog mastersa, a ima i 24 grend slem titule i bronhu na Olimpijskim igrama iz 2008. godine u Pekingu.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
SPORT
Međedović trećom uzastopnom pobedom do polufinala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala