- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Katastrofa od 50 miliona funti umesto jedne od legendi – samo da bi se bilo „u trendu“ /video/

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaAndre Onana
Andre Onana - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Pratite nas
Tokom leta je Mančester junajted odlučio da se bez dinara odrekne trećeg najboljeg golmana u istoriji Davida de Hee i da "jedinicu" poveri Andreu Onani, zbog njegovih navodnih kvaliteta igranja nogom. Početkom zime Junajted je klub koji je primio 14 golova na pet utakmica u Ligi šampiona.
Moli Kubina - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
SPORT
Moli je odabrala Srbiju: „Srbija je moj dom“
Trener Erik ten Hag je prošlog leta odlučio da krene u kopiranje ideje koju u Mančester sitiju sprovodi Pep Gvardiola, a koja uključuje poziciju golmana koji igra nogom.
Zbog toga je klub dozvolio Holanđaninu da se odrekne Davida de Hee, dugogodišnjeg prvog čuvara mreže koji je od strane navijača, ali i javnosti, proglašen za trećeg najboljeg golmana u istoriji kluba, iza Petera Šmajhela i Edvina van der Sara.
Izbor je pao na Onanu, momka koji je praktično potekao iz Ajaksa, bivšeg Ten Hagovog kluba, ali je u prethodnom periodu imao velike probleme, kako sa optužbama za doping, tako i sa disciplinom pa je bio izbačen i reprezentacije Kameruna na Mundijalu u Kataru.
Uspeo je nekako da rehabilituje karijeru u Interu, a potom je Junajted platio gotovo 50 miliona funti za njegov transfer i ogromnu platu za petogodišnji ugovor.
Ishod je katastrofalan, Junajted jeste najefikasniji tim u Grupi A Lige šampiona sa 12 postignutih golova, ali je primio čak 14 i nalazi se na poslednjem mestu tabele sa svega četiri poena, iza Galatasaraja i Kopenhagena koji imaju po jedan više, dok je Bajern već u nokaut fazi sa 13.
Većina primljenih golova je posledica Onaninih kikseva, a to nije ništa novo - on je i u Ajaksu bio slaba karika.
U kompletnom zbiru, Onana je primio 33 gola na 20 utakmica u sezoni, dok je kritikovani i otpisani De Hea prošle takmičarske godine na 58 mečeva izvadio ukupno 61 loptu iz mreže.
Njegova poslednja katastrofalna partija dogodila se u Istanbulu, Junajted je utakmicu završio sa 3:3, a Onana je kriv za praktično sve golove.
Trener Ten Hag je posle utakmice rekao da je „ekipa u procesu“ i da treba verovati, ali je sva prilika da bi i on i Onana trebalo da napuste Mančester jer ovakvo sramoćenje nije dostojno imena slavnog kluba.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
SPORT
Stanković ponovo u Srbiji: „Odlučiće najsitniji detalji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala