- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Efekat rušenja Novaka – ovacije „grešniku“ i poruka: „Jug ti odaje počast“ /foto, video/

© AP Photo / Adam HungerJanik Siner Saša Zverev US Open
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
Pratite nas
Janik Siner je tri dana nakon što je srušio Novaka Đokovića posle tri odbranjene meč lopte u polufinalu Dejvis kupa, dočekan ovacijama na stadionu „San Siro“ pred početak meča Lige šampiona Milan – Borusije Dortmund.
To je efekat velikog preokreta i još jedne pobede nad najboljim teniserom sveta svih vremena, koji je inače veliki navijač Milana.
Uspeo je „grešnik“ nemoguće, da u svega nekoliko dana u dva navrata nokautira Novaka Đokovića. I dok mu prvi trijumf nije značio apsolutno ništa, jer je Srbin na kraju osvojio Završni Masters u Torinu, drugi je trasirao Italiji put ka titulu u Dejvis kupu.
Janik Siner bio je specijalni gost Milana u meču petog kola Lige šampiona, a taj susret imao je nesvakidašnju uvertiru jer se „San Siro“ poklonio svoj heroju. Ovacije nakon što je spiker izgovorio njegovo ime, dok je na južnoj tribini kultnog stadiona osvanuo transparent:
„Sineru, jug ti odaje počast“.
Zaslužio je sve to 23-godišnji Janik koji iza sebe ima sezonu za pamćenje u kojoj je najavio visoke domete u bliskoj budućnosti i borbu za prvo mesto na ATP rang-listi sa Novakom Đokovićem, Karlosom Alkarasom i Danilom Medvedevom.
„Milanisti“ su se tako poklonili najboljem italijanskom teniseru, ali se na kraju niko od njih nije radovao, jer su „roso-neri“ poraženi od Dortmunda rezultatom 3:1, pa su pali na dno tabele grupe F u kojoj se prava drama odigrala u Parizu, gde je domaćin uz veliku pomoć sudija uspeo da dođe do boda u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
SPORT
Dokle više će Zvezdina deca da „robuju“ legiji stranaca?!
Simon Marčinjak - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
SPORT
Bura na Ostrvu zbog situacije u Parizu – „pljačka!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala