- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dokle više će Zvezdina deca da „robuju“ legiji stranaca?!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
Pratite nas
Zvezdina evropska odiseja prerano je okončana! Bod iz pet utakmica u Ligi šampiona za uloženih rekordnih 12 miliona evra – premalo! Apsolutno sve pogrešno uradio je Izraelac Barak Bahar, koji je „izgoreo“ u želji da stvori moćnu Zvezdu „napumpanu“ legijom stranaca, zapostavivši Zvezdinu decu.
Zvezdinu decu, koja su u Bernu pokazala da treba da dobiju pravu šansu, a ne onako, „na kašičicu“. Jedino je Kosta Nedeljković dobio priliku od starta i nije razočarao, borio se od prvog do poslednjeg minuta kao lav. Spletom nesrećnih okolnosti zatresao je sopstvenu mrežu...
Izlišno je više pričati o nedostatku sreće, promašenim prilikama, svi koji su gledali utakmicu protiv Jang Bojsa (2:0) u Bernu, videli su da lopta nije htela u gol. Mogla je Zvezda u petom minutu da ima dva gola prednosti. Mogla je, ali nije.
Zašto? Zahvljajućući trapavosti „masno“ plaćenog Šerifa Endiajea, koji otima mesto u špicu napada Zvezdinom detetu Jovanu Mijatoviću, od kojeg ni po čemu prikazanom do sada, nije bolji.
Štaviše, gori je!
Ruku na srce, imao je i Zvezdin klinac priliku da bolje reaguje sredinom drugog poluvremena kada je na „krivu nogu“ hteo da uhvati Raćiopija, a lopta je prošla tik pored stative. Ali, fudbalski je razmišljao, probao, šutirajući iz prve.
Ući će sledeća, ili ona tamo, ali na smemo više od Bahara da dobijamo Zvezdinu decu na parče, na kašičicu. Greh je!
Jovan Mijatović koji je u dosadašnjem delu sezone direktno rešio tri utakmice ušao je na poluvremenu i pokazao je daleko više od trapavog Šerifa Endiajea, kog su na društvenim mrežama prekrstili u „Ne daje ga“.
„Vic“ u igru Zvezde je po ko zna koji put ove sezone uneo Vladimir Lučić, koji je takođe ušao u drugom poluvremenu, kada je u 59. minutu zamenio Stamenića.
U istom minutu Kraso je zamenio Ivanića koji je, verovatno najpismeniji fudbaler Crvene zvezde, ali nije ga htelo u Bernu, često je dobijao po nogama i jednostavno je Bahar trebalo i ranije da ga izvede iz igre.
Ali, da se vratimo na Lučića. Voli loptu, voli i ona njega. Lepi mu se za nogu i (o)lako na muke baca protivničke defanzivce. U Bernu je bilo tako. „Lomio“ je daleko starije i iskusnije rivale, pripremao šanse saigračima, ali lopta jednostavno nije htela u gol.
Nagomilao je legiju stranaca Izraelac Barak Bahar, koji ne pomišlja da podnese ostavku, posle niza neuspeha u Evropi i u Superligi, dok je Zvezdi „ukrao“ onaj šmek u igri koji je imala, oteo joj je i identitet, a rezultat kao imperativ svega nije stigao.
Ne mogu stranci da osećaju taj sveti crveno-beli dres isto kao domaći fudbaleri, ili kao Zvezdina deca. Za to nije potrebno bilo kakvo objašnjenje, to je jednostavno tako. I tačka!
Simon Marčinjak - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
SPORT
Bura na Ostrvu zbog situacije u Parizu – „pljačka!“
Nije Bahar zakasnio samo sa Zvezdinom decom koja ulaze da „gase požar“ kada se juri rezultatski zaostatak, zakasnio je i sa svim ostalim.
Ubacivati Kataija, najboljeg igrača prethodnih nekoliko sezona, u 83. minutu, pri rezultatu 2:0 umesto Srđana Mijailovića...
Šta očekivati zauzvrat? Čudo? Kataijev izraz lica uvek je isti. Kada igra najbolji fudbal i „pleše“ po terenu, teško da ćete videti bilo kakvu mimiku ili osmeh, sakriveno je to iza one njegove brade. Sada je vrlo verovatno Zvezdin „Magiko“ ubijen u pojam jer ga nema... Teren je zamenio klupom, a Zvezda na terenu nema majstora fudbala kakav (joj) je potreban i kakav je Katai.
Ubacivati ga kada je praktično sve već izgubljeno i kada se čeka samo poslednji sudijski zvižduk za zvaničan oproštaj od Evrope, je nepošteno.
Prema njemu, prema lopti, prema fudbalu. Ma, prema svemu!
Koliko je Bahar sve pogrešio i promašio, jer nije Zvezda Makabi Haifa, možda i najbolje oslikava situacija u kojoj na početku sudijske nadoknade uvodi miljenika navijača Gelora Kangu, umesto papreno plaćenog – čitaj: pet miliona evra, Korejca Hvang In Boma.
Isti taj Kanga bio je starter protiv Lajcpiga u prethodnom kolu u Beogradu... Šta sae promenilo? Zna samo Barak Bahar.
Zna i uprava Zvezde posle fijaska šta bi trebalo da učini, ono što Bahar uporno odlaže i prolongira, a dogodiće se.
Pre ili kasnije, a već je prekasno...
Filip Ugrinić - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
SPORT
Srbija ga je želela, ali Piksi nije znao njegovo ime – Filip „otvorio dušu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala