- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski novinar: SAD 'oglodale' EU koja se sada postepeno raspada

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u Briselu
Zastave Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
Pratite nas
U Evropskoj uniji odigrava se proces samodezintegracije, a to se vidi po proteklim izborima u Holandiji, izjavio je bugarski novinar i arabista Majid Algafari za TV „Alfa“.
Prema njegovim rečima, Zapad koji se na početku borbenih dejstava uzdao u poraz Rusije, počeo je da shvata da je to neostvarivo.
„Sjedinjene Američke Države i NATO, kao i ceo svet su shvatili da nemaju potrebnu snagu i moć da se bore sa zemljom poput Rusije. Oni svuda pričaju da je Rusija slaba i nerazvijena, da je u padu i t.d. Takođe, govorili su da će moći da se bori jednu do dve nedelje, zatim će biti poražena. A, prošle su već gotovo dve godine. Zbog toga je to za njih bio veliki udarac“, istakao je on.
Novinar je ocenio da su SAD jednostavno uništile EU i da se ona postepeno raspada.

„Unutrašnji pokreti u Evropi su već počeli. Prethodno su održani izbori u Holandiji. I, koja je partija pobedila? Da, oni mnogo godina (govore o povlačenju iz EU), ali sada su na vlasti i mogu to da učine. EU se postepeno sama dezintegriše. Najpre zbog delovanja Vašingtona, naglasio je on.

Algafari je primetio da su SAD 'oglodale' Evropu i uništile je, bez nekih velikih ratova i dešavanja. Evropa sama nestaje, zaključio je on.
Zastava EU na trgu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
RUSIJA
Evropa je umorna od Ukrajine, raspašće se kao kula od karata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala