Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Hil potpuno izgubio takt i nadmašio samog sebe: Uputio neprimerenu poruku Srbiji - protiv Rusije

© Sputnik / Lola ĐorđevićKristofer Hil
Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil danas je u krajnje nediplomatskom maniru uputio gotovo ucenjivačku poruku zemlji domaćinu. Izjavio je da se smanjila mogućnost izbora kada je rat u Ukrajini u pitanju, i dodao da je za Srbiju potpuno neodrživo da ostane u dobrim odnosima sa Ruskom Federacijom.
On je podsetio da je Srbija zemlja koja se ponosila veoma dobrim odnosima sa zemljama širom sveta, pa i sa Rusijom i da je to stanje neodrživo. Hil je na 23. Beogradskom ekonomskom forumu, u hotelu "Metropol", u krajnje neprimerenom obraćanju rekao i da je Rusija izazvala ogromne probleme svima, zaoštrila izbore i svima jasno stavila do znanja šta treba da rade.
Naveo je da su u početku svi mislili da će rat u Ukrajini trajati kratko, ali da su sada svi svesni da će potrajati i da, kako je rekao, moramo ostati sa tim problemom dok se ne reši.
"Moramo da budemo veoma jaki sa Ukrajinom dok se ovo ne reši. Mislim da je jedna od gorkih ironija tog rata što bolje možemo da vidimo šta će biti budućnost Ukrajine, nego Rusije. Mislim da se Rusija zaista dovela u veoma nepoznate vode. Ne znamo gde će biti Rusija", naglasio je Hil, a ostalo je nejasno kakve veze imaju te njegove ocene sa Beogradskim ekonomskim forumom.
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
SRBIJA
Ovo je već ludilo: Jedan Amerikanac došao na Kosovo i tvrdi da Srbi nešto moraju da prihvate
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala