- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Zapad potcenio ruske banke

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa direktorom banke VTB Andrejem Kostinom
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa direktorom banke VTB Andrejem Kostinom - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
On se osvrnuo na izjavu direktora banke VTB Andreja Kostina koji je rekao da je banka u dobrom stanju, uprkos „bezakonju“ Zapada.
„Vidite, zlonamernici, očigledno, nisu računali na to da će bankarski sektor Rusije na ovaj način prolaziti kroz sve poteškoće koje se stvaraju spolja. Izgleda da nisu uzeli u obzir osnovne stvari – da banka nije samo kasa u kojoj se čuva novac, nego da je deo ekonomije. Bankarski sektor odražava stanje ekonomije u celini“, rekao je ruski lider na sastanku sa Kostinom.
Prethodno je Moskva saopštila da je u okviru hibridnog rata, pokrenutog protiv Rusije, kolektivni Zapad uveo protiv Rusije neviđen broj sankcija – preko 17.500.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije upozorio na to da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, čiji je osnovni cilj da pogorša živote miliona ljudi. Putin je, međutim, naglasio da Rusija mirno prolazi kroz taj stalni pritisak, a da oni koji su joj uveli sankcije kažnjavaju sami sebe.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2023
RUSIJA
Putin: Turbulencije u globalnoj ekonomiji izazvao Zapad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala