- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Turbulencije u globalnoj ekonomiji izazvao Zapad

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2023
Pratite nas
Ogroman stres kojem je izložena svetska ekonomija nema veze sa Rusijom, već sa delovanjem drugih velikih zemalja, kao i nepromišljenom makroekonomskom politikom nekih država, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na onlajn samitu G20.
Prema njegovim rečima nisu dejstva Rusije u Ukrajini dovela do turbulencija u privredi, već postupci Zapada na tom polju.
Putin je istakao da se Rusija zalaže za obnavljanje duha otvorene i uzajamno korisne saradnje u svetu.
Ruski lider je kazao da je važno ponovo aktivirati Svetsku trgovinsku organizaciju i povećati ulogu privreda u razvoju u međunarodnim finansijskim institucijama.
On je naglasio da Rusija ispunjava sve svoje obaveze u oblasti globalne prehrambene bezbednosti: danas su u Afriku upućeni prvi brodovi sa besplatnim žitom.
„Moskva će i dalje davati svoj doprinos stabilnom razvoju, prehrambenoj i energetskoj bezbednosti“, poručio je ruski lider.
Putin je takođe najavio da, imajući u vidu da je Rusija odgovoran učesnik u globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promena, planira da postigne ugljeničnu neutralnost najkasnije do 2060. godine.
Predsednik Rusije je ocenio da situacija u globalnoj ekonomiji zahteva konsenzus i uzimanje u obzir mišljenja različitih zemalja, kako razvijenih, tako i zemalja u razvoju.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2023
RUSIJA
„Krvavi puč vas nije potresao“: Putin na G20 u nekoliko rečenica razobličio licemerje Zapada /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala