- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sud o Novaku odvratan, sraman i nepravedan“ – Slavna Marion podigla glas

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković Srbija Italija Dejvis kup
Novak Đoković Srbija Italija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Velika bura podigla se posle četvrtfinala Dejvis kupa kada je Novak Đoković, prvi reket sveta, otkrio je doping kontrola želela da ga testira na sat i po vremena pre početka meča sa Kameronom Norijem. Britanski mediji kritikovali su Novaka jer se bunio, ali srpski as sada je dobio podršku od Marion Bartoli, bivše francuske teniserke.
Novak Đoković bio je izuzetno ljut što je doping kontrola odlučila da ga testira neposredno pred početak meča sa Kameronom Norijem, jer to inače nije prakasa koja se često primenjuje.
Umar Sadik - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Tri „rakete“ za glavobolju golmana /video/
Srpskom asu za 20 godina karijere nije se dogodilo da ga testiraju pred početak meča, a taj gest osudila je i Marion Bartoli, bivša šampionka Vimbldona.
„Kad znate da ćete na doping test, imate nekoga ko vas prati ceo dan. Čim izađete sa terena, on vas prati, on je u svlačionici kad se tuširate. A ako ne možete u toalet, on vas prati na konferenciju za štampu sve dok ne date urin. Tako da ne vidim kakva je razlika da li se to radi pre ili posle meča, posebno što je koncentracija urina veća posle meča jer se tokom duela dešava efekat dehidracije“, rekla je Bartoli.
Britanski mediji sa kojim se proslavljena Francuskinja susrela kritikovali su Novaka zbog ljutnje koju je pokazao na konferenciji povodom doping kontrole, a Bartoli je na to imala surov odgovor.
„Sud koji se daje o Đokoviću vezuje se za britansku štampu, koja ništa ne zna o procedurama, ali sebi dozvoljava da optužuje igrače. To je odvratno, sramno i potpuno nepravedno“, poručila je Bartoli.
U nekoliko navrata srpski as istakao je da nema problem sa doping kontrolom, međutim nije poznato zbog čega je ovoga puta odlučeno da test bude urađen pre meča.
Imao je pravo Novak da odbije test, a iako je od Bartoli dobio podršku od strane njenog sunarodnika Mark Madia, bivšeg bicikliste, dobio je oštru kritiku.
„Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja, on je odbio test pre. Ako ljudi zaduženi za doping kontrolu rade svoj posao, onda gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre, uradio je posle. U biciklizmu morate da se testirate, ako odbijete računa se kao da ste pozitivni“, rekao je Madio.
Francuz je sebi dao previše za pravo da priča o tenisu gde su pravila drugačija nego u biciklizmu, ali važno je jedino to da Novak zna šta je istina i da njega ovakve i slične izjave ne mogu da uznemire.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Novakova magija se nastavlja – uteha posle Dejvis kupa
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Može li Međedović da krene Đokovićevim stopama
Dejvis kup reprezentacija Italije - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Italija je šampion Dejvis kupa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala