- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Može li Međedović da krene Đokovićevim stopama

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, učestvovaće na Završnom mastersu za mlade igrače u Saudijskoj Arabiji koji je na programu od 28. novembra do drugog decembra.
Turnir „Sledeće generacije“ okuplja osmoricu najboljih mladih tenisera koji su budućnost belog sporta, a ove sezone zasluženo se u toj grupi našao i Hamad Međedović.
Talentovani srpski teniser je u Crvenoj grupi sa Lukom van Ašom, francuskim teniserom, Amerikancem Aleksom Mikelsenom, kao i sa Jordancem Adbulahom Šelbajhom koji je posebno oduševio na turniru u Banjaluci.
U Zelenoj grupi igraju Artur Fils iz Francuske, Dominik Striker, švajcarski teniser, kao i dvojica Italijana Luka Nardi i Flavio Koboli.
Kao najveći favorit na turniru u Saudijskoj Arabiji viđen je Fils, trennutno 36. reket sveta, ali moraće mladi Francuz da se dokaže pred vršnjacima koji ga dobro poznaju i možda bolje znaju da mu zaprete od iskusnijih igrača kojima je on još uvek nepoznanica.
Hamad se na turnir plasirao kao 111. reket sveta posle sjajne sezone, do sada najuspešnije u karijeri.
Sve je počelo debijem za Dejvis kup reprezentaciju kada je u kvalifikacijama protiv Norveške pobedio Viktora Durašovića. Kao da mu je to dalo vetar u leđa Hamad je samo nastavio da niže dobre rezultate.
Osvojio je čelenedžer najpre u Mađarskoj, a zatim u i Austriji gde je slavio čak i protiv Dominik Tima. Prošao je kvalifikacije za Rolan Garos i Vimbldon, ali je nažalost ispao u prvom kolu na ova Grend slema.
Najveći uspeh ostvario je kada je na turnirima 250 serije u Gštadu i Astani stigao do polufinala, a osim toga trijumfovao je i na čelendžeru na Majorki.
Podsetimo, titulu na Završnom mastersu u Torinu osvojio je Novak Đoković, a sada bi Međedović mogao da krene njegovim stopama.
Srbija Velika Britanija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Britanac podržao sramno ponašanje prema Novaku: „Ne želim da se atmosfera stiša“
Novak Đoković Srbija Italija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
SPORT
Trenutak koji je ugasio Novakov san /video/
Srbija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
SPORT
Novak slomljen: „Ja sam tragičar“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala