- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak slomljen: „Ja sam tragičar“

© AP Photo / Manu FernandezSrbija Dejvis kup
Srbija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
Pratite nas
„Preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte. Stvarno sam razočaran posle svega što se dogodilo“, rekao je Novak Đoković posle poraza reprezentacije Srbije u polufinalu Dejvis kupa od Italije. Najbolji teniser sveta najpre je poražen u singlu, a zatim i u dublu sa Miomirom Kecmanovićem koji je prethodno u singlu doneo jedini bod srpskom timu.
Došla je reprezentacija Srbije u Malagu sa ciljem da osvoji Dejvis kup, sve je krenulo po planu, ali se na tom putu isprečila Italija sa neverovatnim Janikom Sinerom koji je heroj svoje reprezentacije.
Srbija je povela posle meča Miomira Kecmanovića i Lorenca Musetija, a onda je Novak Đoković poražen upravo od Sinera i to uprkos tome što je imao tri meč lopte. Posle toga odlučivao je dubl kom su da mnogo više samopouzdanja pristupili Italijani, kasnije finalisti Dejvis kupa.
Posle poraza Novak je razočaran i najviše krivi sebe.
„Ne znam, meni je najveće zadovoljstvo i čast da igram za svoju zemlju. Daleko je sledeća godina. Trenutno je glava 'vruća' posle svega. Hvala selektoru, stručnom štabu, timu, svima, što su napravili odličnu atmosferu. Bodrili su nas, svi su se potrudili da daju maksimum. Svako ima ulogu u timu, svi su dali doprinos. Viktor je rekao, jedna lopta, jedan udarac je falio za finale. Ta lopta je bila moja. Moram da preuzmem odgovornost i to je to. Tragičar sam, šta da radim, tako je kako je“, rekao je Đoković.
Nije srpski as želeo da traži izgovore u premoru iako je imao izuzetno napornu i tešku sezonu.
„Ne želim da pričam o tome, da zvuči kao alibi. Pružićemo ruke, idemo dalje. Teško mi je da progutam sve što se dogodilo, gorka pilula. Pokušavao sam da ohrabrim sebe u završnici sezone, ovo mi je bio glavni cilj, hteo sam da doprinesem. U polufinalu nije bio moj dan...“, istakao je Novak.
Ključni trenuci dogodili su se najpre u singlu kada je Janik spasao tri meč lopte, a isto je učinio i sa brejk loptama u dublu.
„Na ovom nivou protiv jednog od najboljih igrača na svetu, teško je, bio sam u poenu, promašio sam slajs, onda je on odlično servirao i eto... Isto je uradio i u dublu na 3:2...“, ističe srpski as.
Razočaran je bio i sjajni Miomir Kecmanović koji je i u četvrtfinalu i u polufinalu doneo pobede srpskom timu.
„Nekim delovima meča bilo je da ne znaš gde je šta, šta da uradiš, kako da odigraš. Janik je u jednom momentu igrao dobro, ništa nije promašio, teško je bilo naći rešenja za njhovu igru. Nije otišlo na našu stranu...“, rekao je Kecmanović.
Zbog fenomenalnih partija samo reči hvale za Miomira imao je Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.
„Miša je bio odličan na treninzima, spreman i fzički i psihološki, dobio je šansu, verovali smo, verujemo i dalje u ovaj tim. Nije se desilo, ali Kecmanović ima ozbiljne kvalitete i može mnogo više. Svima želim sve najbolje i navijamo za njih, podržavamo ih, mogu još više. Odnosi se to na sve naravno i na Mišu, Lajovića, Hamada, Đerea, nadam se da ćemo se vratiti jači dogodine“, poručio je Troicki.
Za kraj je selektor imao emotivnu poruku.
„Ponosan sam na svoje igrače, na ceo tim, nažalost i ove godine se nije dalo. Jedna lopta falila je za finale, imali smo šansu, bili smo toliko blizu, na kraju gorak ukus. Miša i Novak odigrali su dobro u singlovima, Đoković je bio nadomak pobede u singlu, on je najveći heroj Srbije, toliko puta je izvukao nemoguće. Neki put se desi tako nešto, to je sport. Nažalost, bili smo jako blizu, nije se dalo... Njihov dubl bio je bolji, Siner je odigrao tako, mi smo ostali bez finala“, zaključio je Viktor Troicki.
Za salataru Italija će se boriti protiv Australije koja je prethodno pobedili Finsku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala