- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi ga stavio na „hlađenje“, a sada i dete od 15 godina „muči“ Luku

© AP Photo / Darko VojinovicLuka Jović na utakmici Srbija Rusija u Beogradu
Luka Jović na utakmici Srbija Rusija u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
Pratite nas
Posle dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza konačno se vraća klupski fudbal. Očekivalo se i nagoveštavalo da će Luka Jović zbog suspenzije Olivijea Žirua i povreda Leaa i Okafora, dobiti priliku od prvog minuta za Milan protiv Fiorentine, ali su se stvari potencijalno zakomplikovale za Srbina.
Jović kog selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nije zvao na prethodna dva okupljanja Orlova zbog slabe forme i mizerne minutaže u Milanu, sada je dobio novu i neočekivanu knkurenciju.
Naime, „roso-neri“ su tražili od italijanske lige da za meč s Fiorentinom kji je zakazan za subotu od 20 i 45 dobiju pravo da registruju 15-godišnjeg talentovanog napadača Frančeska Kamardu.
Naišao je Milan na razumevanje Fudbalskog saveza Italije i Serije A, i njihov zahtev je uvažen. Očajna kadrovska situacija kada je špic napada u pitanju, naterala je trenera Stefana Piolija za takav radikalan potez, jer osim Luke Jovića, koji je do sada šansu dobijao „na kašičicu“, ekipa nema klasičnog napadača na raspolaganju.
Žiru je suspendovan dva meča zbog crvenog kartona se Lećeom, Noa Okafor je povređen, baš kao i Rafael Leao, pa je jedini izbor ostao bivši špic Reala, Ajntraht Frankfurta i Crvene zvezde.
„Talenat ne poznaje godine. Biće spreman ukoliko nam zatreba“, kratko je poručio Pioli o čudesnom Kamardi, koji je za juniore Milana ove sezone dao sedam golova u 13 utakmica.
Zato je Milan bar kao alternativno rešenje za Jovića pozvao upomoć golobradog Kamardu koji će u martu napuniti 16 godina i koji se u mlađim kategorijama „roso-nera“ nadavao golova i predstavlja zalog za budućnost slavnog kluba i aktuelnog prvaka Italije.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
SPORT
Teške reči o Srbinu: „Vlahović ne može da igra za Juve – nema fudbalsku inteligenciju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala