- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teške reči o Srbinu: „Vlahović ne može da igra za Juve – nema fudbalsku inteligenciju“

© AP Photo / SpadaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
Pratite nas
Dušan Vlahović, srpski fudbalski reprezentativac, nema sezonu iz snova, a zbog toga je na njegov račun stigla i kritika. Paolo di Kanio, bivši fudbaler Juventusa, smatra da Vlahović nije samouveren kao u Firenci i da trenutno nije igrač koji bi trebalo da nosi dres „stare dame“.
U Italiju je stigao kao veliki talenat, u Fiorentini je taj talenat i pokazao, ali čini se da bi Dušan Vlahović u Juventusu mogao da bude i bolji da ga nise remetili povrede kao i odluke Maksimilijanija Alegrija, trenera kome srpski reprezentativac nije uvek prvi izbor.
Međutim uprkos tome što je mnogo faktora koji su uticali na njegovu karijeru od dolaska u Torino prošle godine, Paolo di Kanio smatra da Vlahović snosi najveću krivicu.
„Ako se nije probio u Torinu, to je 75 odsto njegova greška. Ako si jak, bez obzira na to koliko si frustriran zbog nekoliko ne postignutih golova, moraš da veruješ u sebe, da se posvetiš i iskoristiš nekoliko lopti koje idu ka tebi. On 'goreo' u Firenci jer je uvek verovao, bio je umešan non stop. Igrao je sa uživanjem. U Juventusu je, očigledno, sve drugačije. U smislu pritiska, takođe. Ali, otkrio sam njegove slabosti, njegove izbore i kada dođe težak momenat on ne pokaže fudbaslku inteligenciju“, istakao je bivši italijanski fudbaler.
Usledile su još oštrije reči.
„Direktan sam kada kažem da ne poseduje fudbalsku inteligenciju. Ne kažem da on nije dobar, samo da ne može da igra za Juve. Mora da nauči da radi jednostavne stvari jer tako ne stavlja samo svoje saigrače u dobru poziciju već i sebe“, smatra Di Kanio.
Srpski fudbaler od početka sezone postigao je četiri gola, sva četiri u prva četiri kola Serije A, a poslednji put pogodak je postigao protiv Lacija u septembru.
Ipak, Dušan je bio odustan i zbog povrede i još ima vremena da uđe u formu pa su tako reči bivšeg fudbalera „stare dame“ u tom slučaju pregrube jer da Vlahović ne zaslužuje dres Juventusa ne bi ga nosio već drugu godinu.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
SPORT
Piksi: Kako bre sad da odem?
Mario Baloteli - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
SPORT
„Zašto uvek on?“: Baloteli se zakucao u zid, pa odbio alkotest /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala