- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov najvredniji rekord – sva lepota i bogatstvo Srbije

© AP Photo / Manu FernandezSrbija Velika Britanija Dejvis kup
Srbija Velika Britanija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
Pratite nas
Pobedom Novaka Đokovića nad Kameronom Norijem u drugom singl meču Srbije i Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa, srpski as postao je najuspešniji teniser u istoriji srpske reprezentacije. Novak je ostvario 44. pobedu računajući singl i dubl čime je prestigao legendardnog Nenada Zimonjića.
Novak Đoković, najveći teniser svih vremena, verovatno ni sam ne zna koliko je rekorda oborio tokom karijere, ali ono što zasigurno zna jeste koji su mu najdraži, a to su oni koje obara igrajući za reprezentaciju Srbije.
Prvi reket sveta pobedio je na Dejvis kupu 21. uzastopni put, a ukupno 44. čime je nadmašio Nenada Zimonjića čiji je rekord prethodno izjednačio protiv Alehandra Davidoviča Fokine u grupnoj fazi protiv Španije.
Novakovi mečevi na Dejvis kupu godinama unazad su sigurni bodovi za reprezentaciju Srbije jer je poslednji poraz srpski as upisao još 2011. godine kada ga je u polufinalu sa Argentinom savladao Huan Martin Del Potro.
Osim što niže pobede Đokovićevo prisustvo ostatku tima donosi samopouzdanje i sigurnost, a posebno njegove motivacione reči i želja za novom titulom pozitivno utiču na saigrače.
Prepoznaje to i Zimonjić čiji je Novak oborio rekord. Legendarni srpski teniser odmah je reagovao posle meča najboljeg tenisera sveta.
„Bravo, idemo“, napisao je čuveni Ziki koji je bi imao ništa protiv da Novak samo nastavi da uvećava ovaj rekord.
Priliku za to imaće već u subotu kada se reprezentacija Srbije sastaje sa Italijanima. Novak će igrati protiv Janika Sinera sa kojim je nedavno dva puta igrao na završnom mastersu u Torinu.
Po mnogo čemu je za Srbiju ovaj Dejvis kup već poseban. Srpski teniser predvođeni Novakom u Malagu su otišli kao nikad brojniji tim. Uz selektora Viktora Troickog sa igračima rade Janko Tipsarević i Ilija Bozoljac, dok je sa ekipom i Filip Krajinović koji već nekoliko meseci nije na terenu.
Novak je pre odlaska u španski grad istakao da sa reprezentacijom ide po titulu, a srpski teniseri shvatili su to gotovo kao naređenje. Iako nije blistao tokom cele sezone Miomir Kecmanović odigrao je spektakularan meč protiv Džeka Drejpera koga je pobedio posle dva taj-brejka.
Osim što se nikada ranije nije videla ovako velika želja, nikada se ranije pri izlasku na teren srpskih tenisera nije čula pesma „Veseli se srpski rode“ uz koju su ovoga puta svi hrabro zakoračili kao jedan Novak Đoković, Hamad Međedović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere.
Srbija je na Dejvis kup definitivno stigla najbogatija ako računamo energiju i borbeni duh.
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
SPORT
Viktorovo proročanstvo /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
SPORT
Hajka Albanaca i Crnogorca na Novaka zbog lepote i bogatstva Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala