- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hajka Albanaca i Crnogorca na Novaka zbog lepote i bogatstva Srbije

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
Pratite nas
Dejvis kup reprezentativci Srbije predvođeni Novakom Đokovićem izašli su na megdan Velikoj Britaniji u Malagi u četvrtfinalu Dejvis kupa uz pesmu „Veseli se srpski rode“, što je čist patriotizam, dok su pojedinci to drugačije protumačili i obradili onako, kako njima odgovara.
Tako su albanski mediji „Telegrafi“ i „Indeks onlajn“ okarakterisali to kao provkokaciju, jer kroz pesmu Danice Crnogorčević – „Veseli se srpski rode“; poziva na aneksiju Kosova, kao i da je ista pesma popularna među srpskim ultranacionalistima.
Sva lepota i bogatstva Srbije koju su Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Hamad Međedović i Laslo Đere, demonstrirali prilikom izlaska na teren, gde su pokazali ko su i šta su i od čega su satkani, kao i koliki patriotizam i pripadnost Srbiji poseduju, zasmetala je i crnogorskom političaru i analitičaru Ljubomiru Filipoviću.
„Kosovo i Crna Gora! Preterano! Đoković nastavlja da promoviše svoju rusko-srpsko nacionalističku agendu! Dejvis kup, treba da se stidite“, napisao je Filipović na društvenoj mreži „H“ uz snimak kako Novak i Dejvis kup reprezentativci izlaze na teren uz srpsku zastavu i numeru „Veseli se srpski rode“.
Nejasno je kako je i izvesni Filipović uspeo u čitavu priču da uvuče i Ruse, poziva se na nacionalizam, a jasno je da je u pitanju patriotizam koji je, očekivano, došao do izražaja kada brane boje svoje Srbije na međunarodnoj sceni.
Srbija Velika Britanija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
SPORT
Novakova lekcija bahatim Britancima: „Budite tihi“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala