- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Podsetimo se do čega je doveo majdan u Kijevu

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaDemonstracije na Trgu nezavisnosti u Kijevu, februar 2014. godine
Demonstracije na Trgu nezavisnosti u Kijevu, februar 2014. godine - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
Pratite nas
Svet treba da se podseti do čega su doveli protesti na kijevskom Majdanu, koje je organizovala ekstremistička rusofobna manjina u Ukrajini i njeni zapadni sponzori, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Iskreno rečeno, i sami smo razmišljali da danas okupimo Savet bezbednosti da razgovaramo o tragičnom razvoju događaja koji su istoriju Ukrajine promenili u „pre” i „posle” – protesta na kijevskom Majdanu koji su počeli na današnji dan pre 10 godina, u organizaciji ekstremističke rusofobične klike i njenih zapadnih sponzora. Do čega je to dovelo, dobro je poznato u Rusiji i Ukrajini, ali svet treba da se podseti. To ćemo i mi danas da radimo", napisao je on na svom Telegram kanalu, komentarišući sastanak Saveta bezbednosti UN o humanitarnoj situaciji u Ukrajini, koji će se održati 21. novembra.

Ranije je Poljanski rekao da će SAD prekinuti pomoć Ukrajini, pošto će kijevski režim uskoro pasti, a strateški rizici za Vašington su u porastu.
Prema rečima ambasadora Ministarstva spoljnih poslova Rusije za zločine kijevskog režima Rodiona Mirošnika, događaji od pre 10 godina na Majdanu u Kijevu stavili su tačku na istoriju nezavisne Ukrajine.
Arhivska fotografija. Protest na Trgu Nezavisnosti (Majdan Nezaležnosti) u Kijevu. - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
RUSIJA
Kremlj: Ukrajinski „majdan“ sponzorisan iz inostranstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala