- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi gledao – Orlići slavili!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
Pratite nas
Fudbaleri Srbije do 21 godine nadigrali su Luksemburg sa 2:0 (2:0) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč je sa tribina pratio i selektor A tima Srbije Dragan Stojković Piksi i mogao je da proslavi pobedu izabranika Ljubinka Drulovića.
Orlići su sav posao odradili već u prvih pola sata igre. Srbija je stigla do prednosti u 13. minutu kada je strelac bio Petar Ratkov. Pokazao je sjajan osećaj povremeni A reprezentativac Srbije, a i golman Luksemburga nije zablistao.
Na isteku prvih pola sata igre Srbija je povela sa 2:0.
Orlići su dobili priliku da povedu golom sa bele tačke, Vladimir Lučić je bio precizan i praktično su Orlići overili trijumf. Prethodno je Ratkov bio fauliran.
Inače, utakmica u Staroj Pazovi je bila teška za igranje zbog kiše i klizavog terena.
Srbija je imala još nekoliko odličnih prilika, ali nije uspela da postigne treći gol. Naredno kolo na programu je 22. marta sledeće godine, a isti rivali će igrati ponovo, ali u Luksemburgu.
U meču grupe F koji je igran u isto vreme lider grupe Ukrajina pobedila je u Španiji Azerbejdžan rezultatom 1:0. Srbija je treća u grupi F sa devet bodova iz pet utakmica, dok je Luksemburg ostao četvrti sa tri boda iz šest utakmica. Prva je Ukrajina sa maksimalnih 15 bodova iz pet kola, a druga Engleska sa devet bodova iz četiri utakmice. Engleska dočekuje Severnu Irsku.
Plasman na Evropsko prvenstvo 2025. godine obezbediće devet prvoplasiranih iz svake grupe i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok će šest slabijih drugoplasiranih u baraž.
Navijači Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
SPORT
Englezi na jeftinom pivu protiv „ne cele Makedonije“ – uz želju da u Nemačkoj sretnu Srbe /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala