- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski ekspert: Evropu žele da podele njeni gospodari kako bi eliminisali konkurenta

© AP Photo / Michael ProbstSunce
Sunce - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
Pratite nas
Zelenu tranziciju Evropi nameću njeni gospodari koji od Drugog svetskog rata nastoje da spreče da evropski kontinent postane geopolitički subjekat i konkurent, izjavio je bugarski sociolog Ivo Hristov za „Pogled info“.

„Pogledajte ko sprovodi zelenu tranziciju i ugljeničnu neutralnost... Evropa. Na takozvanu zelenu tranziciju, niske emisije ugljenika i druge liberalne gluposti ne prelaze u SAD, Rusiji, Indiji, Kini. To je globalna retorika čiji je cilj da se unište lokalni geopolitički konkurenti“, rekao je Hristov.

On je istakao da „se upravitelji Evrope trude da taj kontinent ni u kom slučaju ne shvati da je subjekt sa mogućnostima“.

„Zato je Evropa podeljena, zato je kontrolišu, u Evropi preko različitih sistema manipulacije instaliraju razne slike sveta koje nemaju nikakve veze sa interesima Evropljana, šta god to značilo. Koriste se stari i stvaraju novi načini da se Evropa podeli između istoka i zapada, severa i juga“, dodaje stručnjak.

Kako ocenjuje, takve podele na kontinentu imaju za cilj izbijanje građanskog rata. Hristov podseća da je o tome govorio preduzetnik Ilon Mask.
„Umesto da se bavi 'Starlinkom', on je rekao da će u Evropi izbiti građanski rat zbog migranata. I to počinje da se dešava“, zaključuje ekspert.
Podsećamo, ranije je američki milijarder Ilon Mask, komentarišući video na kojem se vidi kako žena-migrant spaljuje francusku zastavu, upozorio da Evropa rizikuje da se suoči sa unutrašnjim sukobom.
Solarni paneli i vetrenjače - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
EKONOMIJA
Zelena tranzicija i u Srbiji – ko će od toga imati koristi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala