- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Si: Rusija i Kina zajedno doprinose izgradnji pravednijeg sveta

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Si Đinping u Pekingu
Vladimir Putin i Si Đinping u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping, pozitivno su ocenili odnose dveju zemalja, istakavši da žele i nadalje da razvijaju saradnju kako bi doprineli povećanju stabilnosti u svetu. Dvojica lidera uputila su poruke učesnicima dijaloga „Partija Jedinstvena Rusija – Komunistička partija Kine“.
Putin je u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja naveo da su odnosi Rusije i Kine na izuzetno visokom nivou.
„Rusko-kineski odnosi sveobuhvatnog i strateškog partnerstva su na izuzetno visokom nivou. Realizuju se veliki zajednički projekti u ekonomskoj, saobraćajnoj, energetskoj, humanitarnoj oblasti, kao i u drugim sferama. Na bilateralnoj osnovi, kao i u formatima ŠOS, BRIKS i drugim multilateralnim strukturama, Moskva i Peking koordinišu napore za rešavanje najvažnijih međunarodnih problema, doprinoseći izgradnji pravednijeg i demokratskijeg svetskog poretka“, navedeno je u telegramu.
Si Đinping je u svojoj poruci, koju je prenela Centralna televizija Kine, podsetio na to da se sledeće godine navršava sedam i po decenija od uspostavljanja diplomatskih odnosa Moskve i Pekinga.
„Kina je spremna da sarađuje s Rusijom kako bi, iskoristivši istorijske tendencije, čvrsto razvijala rusko-kineske odnose na osnovi večnog dobrosusedstva, svestrane strateške saradnje na obostranu korist, kao i da bi doprinela razvijanju i uzdizanju svake od strana i donela veću stabilnost i pozitivnu energiju svetu“, rekao je Si Đinping u poruci povodom desetog susreta rukovodećih partija dveju zemalja.
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
DRUŠTVO
Rusija i Kina ne ruše sistem, već samo hegemoniju Zapada koji se približava santi leda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala